تحقیقات نشان میدهد که قرنطینههای COVID ممکن است باعث پیری زودرس مغز نوجوانان شده باشد. این بلوغ سریع به ویژه در دختران جوان، با تغییرات ساختاری غیرقابل برگشتی که در تمام نواحی مغز آنها دیده میشود، مشهود است.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری وایتال، هرچند اقدامات محدودکنندهای که در دوران کرونا اعمال شدند، نقش مهمی در مهار شیوع این ویروس داشتند اما در عوض عواقبی هم داشتند که بخشی از آن در طیف اختلال در روالهای روزمره و فعالیتهای اجتماعی قرار دارد.
تصور میشود که این اختلالات بهویژه برای نوجوانانی که برای توسعه حس هویت و کنترل احساست خود به تعاملات اجتماعی متکی هستند، آسیبهایی را به همراه داشته است.
پاتریشیا کول، نویسنده ارشد یک مطالعه جدید در این حوزه میگوید: همه ما اپیدمی کووید-19 را بیشتر یک بحران بهداشتی میدانیم، اما معرض است که تغییرات عمیق دیگری در کیفیت زندگی انسانها به ویژه برای نوجوانان ایجاد کرد، تأثیری به مراتب بیشتر از ابتلا به آن.
در سال 2018، دانشمندانی به نام کوهل در دانشگاه واشنگتن یک مطالعه طولی را با 160 نوجوان بین 9 تا 17 سال آغاز کردند تا تغییرات ساختار مغز را در دوران نوجوانی ارزیابی کنند. به طور خاص، این تیم به بررسی تغییرات در لایه بیرونی مغز به نام قشر مغز پرداخته است بدانید که با افزایش سن این قشر کمکم نازک میشود.
بعدها که نتایج این تحقیق منتشر شد، مشخص شد که تجارب نوجوانی این شرکتکنندگان از شرایط عادی مورد انتظار فاصله داشته است.
یکی از اعضای اصلی این تحقیق در این باره معتقد است، هنگامی که همهگیری در راه بود، شروع کردیم به یافتن اینکه کدام اقدامات مغزی در اثر قرنطینه مختل و دنبال آنچه تغییراتی در ساختار مغز به وجود آمده است، فقط به خاطر اینکه نوجوانان مجبور بودند در خانه بماند و در گروههای اجتماعی همسنهای خود نباشند، یعنی دنیایی که در آن نه مدرسه، نه ورزش و نه معاشرتی وجود نداشت.
نقش استرس مزمن و رویدادهای منفی زندگی، همگی به عنوان تسریعکننده نازک شدن قشر مغز شناخته شده هستند که با افزایش خطر ابتلا به اختلالات سلامت روان، به ویژه در میان زنان جوان مرتبط است اما تنها پیچیدگی در این تحقیق این بود که چطور دامنه تأثیر اپیدمی کرونا را بر ساختار مغز جوانان به درستی برآورد کرد.
این تیم با استفاده از دادههای اصلی خود در سال 2018، مدلی را برای نشان دادن مسیر مورد انتظار نازک شدن قشر مغز برای این نوجوانان ایجاد کرد؛ و جوانان انتخاب شده برای دومین اسکن مغز در سال 2021 دعوت شدند تا مقایسه درستی انجام شود و درست در مقایسه این دو اسکن مغز مشخص شد که ساختار مغز آنها در این دوره واقعاً تغییر زیادی کرده است و به طور متوسط نوجوانان به طور قابل توجهی نازک شدن قشر مغزشان دور از حالت طبیعی مورد انتظار بود و متأسفانه این موضوع در دختران بیشتر از پسران مشاهده شد. در حالی که پسران نازک شدن قشر مغزشان فقط در قشر بینایی بود اما در دختران این اتفاق در سراسر مغز رخ داده بود.
محققان بر این باورند که نتایج متفاوت به دلیل تفاوت در نحوه تمایل دختران و پسران به معاشرت و استرسهای اجتماعی است.
پژوهشگران تأکید دارند که نوجوانان واقعاً اشتیاق دارند زندگی خود به گروه همسالان خود گره بزنند و در شرایطی که یک بیماری همهگیر جهانی رخ میدهد و کانالهای عادی رهایی از استرس آنها از بین میرود دیگر نوعی دوران اسارت را برای جوانان به دنبال داشته است، اشارتی که دختران بیشتر در آن رنج بردند و این به طرز چشمگیری بر مغز آنها تأثیر گذاشته است.
البته ربکا شریف، مشاور روانپزشک و پژوهشگر ارشد بالینی در دانشگاه آکسفورد، در مخالفت با نتایج این تحقیق تأکید دارد که در این مطالعه بخش نسبتاً زیادی از جوانان به دلیل سابقه سلامت روان از مطالعه حذف شدهاند که با توجه به این نکته که از هر پنج نوجوان یک نفر با احتمال بالا دارای اختلال روانی است پس به خودی خود نتایج این تحقیق چندان اعتبار ندارد و بهتر است مواظب باشیم این یافتهها را برای عموم جوانان تعمیم ندهیم.
به هر ترتیب آنچه در حال حاضر با آن روبرو هستیم نسلی است که تمایل ندارند با جامعه ارتباط مؤثری داشته باشد تمایلی که شاید از دوران قرنطینه کرونا به یادگار در ذهن و روح آنها جا گرفته است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "دوران کرونا چه بلایی بر روح و جسم نسل Z آورده است؟" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "دوران کرونا چه بلایی بر روح و جسم نسل Z آورده است؟"، کلیک کنید.