آیا واقعا هنیه و کشورهای مقاومت پیروز میدان مبارزه با رژیم صهیونیستی بودهاند یا ترورهای سریالی انجام شده توسط این رژیم در غزه، بیروت و تهران، این رژیم را در آستانه پیروزی قرار داده است؟
به گزارش وایتال،وطن امروز در سرمقاله خود به قلم ثمانه اکوان نوشت: آخرین تصاویر از اسماعیل هنیه در سفر به تهران، بعد از ترور او در محل اقامتش به عکسها و فیلمهای ترند روز در شبکههای اجتماعی و رسانههای بینالمللی تبدیل شد. رهبر سیاسی حماس در سفر به تهران دیدارهای صمیمانهای با مقامات عالیرتبه ایرانی داشت و بعد از آن با حضور در مراسم تحلیف مسعود پزشکیان، رئیسجمهور جدید ایران، تصاویری را از همدلی و همراهی و اتحاد بین گروههای مقاومت و دولت و ملت ایران را به نمایش گذاشت که برای صهیونیستها بشدت دردناک بود. نتانیاهو که سعی داشت با سفر به آمریکا و سخنرانی در کنگره آمریکا، اوج همراهی ایالاتمتحده با اسرائیل را به نمایش بگذارد، شاهد تصاویری از مجلس شورای اسلامی ایران بود که نشان میداد رهبران و نمایندگان گروههای مقاومت در صف اول میهمانان مراسم تحلیف رئیسجمهور ایران، همگی از نطق آتشین و کوبنده مسعود پزشکیان علیه صهیونیستها استقبال کرده و با مشتهای گرهکرده شعار «مرگ بر اسرائیل» سر میدهند. این تصاویر البته اگر ترور شهید هنیه در تهران اتفاق نمیافتاد، شاید به این حجم و وسعت در رسانههای بینالمللی بازتاب نمییافت.
رسانهها حالا با اشاره به این تصاویر، این سوال را مطرح میکنند: آیا واقعا هنیه و کشورهای مقاومت پیروز میدان مبارزه با رژیم صهیونیستی بودهاند یا ترورهای سریالی انجام شده توسط این رژیم در غزه، بیروت و تهران، این رژیم را در آستانه پیروزی قرار داده است؟
تردیدهای زیادی درباره اثرگذار بودن ترورهای انجام شده بر عزم و اراده مردم فلسطین و همچنین گروههای مقاومت در منطقه در مقابله با جنایتها و اشغالگری رژیم صهیونیستی وجود دارد. رسانههای بینالمللی، از جمله رسانههای آمریکایی و صهیونیستی که بارها درباره احتمال پایین پیروزی نهایی بر مقاومت در غزه و منطقه به دولت نتانیاهو هشدار داده بودند، حالا نیز نگرانیهای جدیدی را مطرح کردهاند. تحلیلگران بر این عقیدهاند ترورهای هدفمند و کور نمیتواند جایگزین پیروزی در میدان نبرد در غزه باشد. 10 ماه جنایت، کودککشی و نسلکشی در غزه و ویران کردن ساختمانها و از بین بردن اماکن مختلف این منطقه، نتوانسته در نهایت باعث پیروزی رژیم صهیونیستی در میدان نبرد شود. این رژیم نهتنها در عرصه نبرد میدانی توانایی از بین بردن گروه حماس یا آزاد کردن اسرای خود را ندارد، بلکه در عرصه بینالمللی نیز با وجود حمایتهای بیشائبه آمریکا در مجامع بینالمللی، آبرویی برای خود باقی نگذاشته است. نتانیاهو که میداند پایان جنگ غزه، پایان عمر سیاسی او است و باید بعد از آن از عرصه قدرت کنار رفته و در سناریوی بدتر به زندان برود، تلاش دارد شکست در عرصه نبرد با نیروهای نظامی حماس را با ترور رهبران این گروه جبران کند اما ترور رهبران در هیچ برهه تاریخی، نتوانسته عزم ملت فلسطین را برای مقابله با اشغالگری دچار خدشه کند. بر همین اساس است که رسانهها اعلام کردهاند تصویر اسماعیل هنیه در مجلس ایران و نمایش علامت پیروزی توسط او و رئیسجمهور ایران، تصویری است که سالها در ذهن جهانیان باقی خواهد ماند. نتانیاهو میداند دیر یا زود باید شرایط آتشبس در غزه را بپذیرد و به قول تحلیلگر اندیشکده مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی (CSIS)، پیروزی نتانیاهو تنها میتواند این باشد که پایان عملیات نظامی در غزه یا کاهش این عملیات را با شرایطی که خود مطرح میکند، بپذیرد. در ادامه این مطلب آمده است: «با این حال مرگ هنیه به احتمال زیاد روی عملیاتهای نظامی آینده حماس در غزه تأثیری نخواهد داشت. هنیه مداخلهای در عملیاتهای نظامی روزانه حماس نداشته و یحیی سنوار، رهبر نظامی این گروه مسؤول انجام این عملیاتهاست. مرگ هنیه اما تأثیر بیشتری روی افزایش تنشها در منطقه داشته و عدم قطعیت بیشتری را درباره آینده جنگ رقم خواهد زد». شکست صهیونیستها در رسیدن به اهدافشان از جنگ در غزه را میتوان با بررسی این اهداف به آسانی مشخص کرد. در روزهای ابتدایی این جنگ، نتانیاهو اهداف مختلفی را برای حمله به غزه اعلامکرد. او گفته بود: «اگر صلح میخواهید، حماس را نابود کنید. اگر امنیت میخواهید، حماس را نابود کنید. اگر آیندهای برای فلسطین و منطقه خاورمیانه میخواهید، حماس را نابود کنید». به گزارش جروزالم پست، او در سخنرانیاش در کنگره آمریکا نیز خواهان پیروزی کامل بر حماس و از بین رفتن این گروه در غزه شده بود.
او گفته بود غزه باید غیرنظامی و غیررادیکال شود تا بتوان درباره صلح طولانیمدت سخن گفت. در همان زمان کارشناسان هشدار دادند رژیم صهیونیستی نمیتواند تمام نیروهای مبارز حماس و تمام شبکههای اجتماعی، مذهبی، آموزشی – نظامی و سیاسی حماس را نابود کند.
در واقع نکتهای که به آن اشاره نمیشود این است که از بین بردن رهبران حماس، به معنای از بین رفتن حماس، غیرنظامی شدن این گروه یا از بین رفتن تاثیرش بر مردم غزه نیست. در گزارش اندیشکده مطالعات استراتژیک و بینالمللی آمده است: «کشتن اسماعیل هنیه راهی بوده است که نتانیاهو بر آن اساس میتوانست ادعای پیروزی کرده و عملیات نظامی در غزه را کاهش دهد… قتل اخیر توسط اسرائیل، یک عملیات پرخطر و سرشار از ریسک برای شخص نتانیاهو بوده است؛ کسی که به نظر میرسد شخصا انجام این عملیات را تایید کرده است. با وجود اینکه این اقدام خطر افزایش تنش بین اسرائیل و ایران و گروههای مقاومت در منطقه را افزایش داده است اما در عین حال به نتانیاهو کمک کرده در بین افکار عمومی شهروندان اسرائیل، خود را پیروز میدان مبارزه با حماس جا بزند… با این حال هنوز مشخص نیست این استراتژی موفقیتآمیز باشد، چرا که این احتمال وجود دارد تلاشهای اسرائیل برای از بین بردن رهبران حماس، با واکنشهای شدیدی روبهرو شود. سال 2004 نیز زمانی که اسرائیل دست به حذف فیزیکی شیخاحمد یاسین، از موسسان حماس زد، راه برای ارتباطات کامل و بدون محدودیت حماس با ایران باز شد و به همین ترتیب روزبهروز بر خطر حماس برای اسرائیل افزوده شد. حذف رهبران حماس در طول تاریخ نشان داده این گروه همواره بعد از هر ترور، خود را بازسازی کرده است».
اندیشکده «چتم هاوس» نیز در تحلیلی بعد از شهادت اسماعیل هنیه در تهران نوشت: «اقداماتی از این دست تنها دشمنی و مخاصمه بین اسرائیل و محور مقاومت بویژه لبنان و ایران را تشدید میکند و باعث تأخیر در مذاکرات و برقراری آتشبس و آزاد کردن اسرای اسرائیلی میشود». البته این تشدید تنشها به نفع رژیم صهیونیستی نیست اما تاکنون به نفع منافع شخصی نتانیاهو عمل کرده است. تحلیلگر این اندیشکده در ادامه آورده است: «حذف فیزیکی هنیه به حماس لطمه چندانی وارد نمیکند، چرا که شاخه نظامی حماس و رهبران آن به صورت مستقل عمل میکنند».
در ادامه این مطلب به سخنرانی نتانیاهو در کنگره آمریکا اشاره و خاطرنشان شده است: «شاید تشویقهای پیاپی نمایندگان کنگره آمریکا به دلیل نوع نگاه آنها به انتخابات ریاستجمهوری در داخل کشورشان باشد و ذهن آنها مشغول این انتخابات و نتایج آن باشد (منظور نوع تأثیرگذاری لابی صهیونیستی بر منابع مالی نامزدهای انتخاباتی است) اما آنها توجهی ندارند که این تشویق و اجرایی شدن اهداف نتانیاهو در گسترش جنگ به کل منطقه، جلوی آتش گرفتن و انفجار در منطقه را نمیگیرد. نتانیاهو هیچ تردیدی در کشاندن آمریکا به درگیری با ایران یا گسترش و تشدید تنشها در منطقه ندارد، زیرا اهداف سیاسی محدود و شخصیای را دنبال میکند. او میداند لحظهای که گلولهها از حرکت بازایستند و جنگ پایان یابد، باید پاسخ شهروندان خشمگین اسرائیلی را بدهد که چطور باعث تضعیف دموکراسی در منطقه و ناتوانی در پیشبینی حملات 7 اکتبر شد».
مقامات ارشد حماس بر همین اساس اعلام کردهاند اسرائیل با کشتن رهبران این گروه پیروز میدان نخواهد بود و این پیروزی، یک «پیروزی جعلی» است، زیرا تنها اهداف مدنظر نتانیاهو برای باقی ماندن در قدرت را تأمین میکند، نه اهداف رژیم صهیونیستی را. سامی ابوزهری از مقامات ارشد حماس ضمن بیان این مطلب، در گفتوگو با رویترز گفته است: «حماس جنبش نهادهاست، وقتی رهبرانش میمیرند، این جنبش از بین نمیرود». بر همین اساس است که آخرین تصویر اسماعیل هنیه در تهران، تصویر ماندگاری در عرصه بینالمللی خواهد شد، زیرا بهخوبی پیشبینی کرده است که پیروزی از همان نخستین دقایق روز هفتم اکتبر، برای حماس و مردم فلسطین به دست آمده و اقدامات شخصی و رادیکال نتانیاهو و جنایتهای ارتش این رژیم نمیتواند پیروزیای برای این رژیم به دنبال داشته باشد؛ حتی یک پیروزی جعلی!
پایان خبر وایتال
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تروریسم نتانیاهوی مستاصل – وایتال" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تروریسم نتانیاهوی مستاصل – وایتال"، کلیک کنید.