آفتاب نیوز :
دکتر سید احمد حسینی اظهار کرد: در ماه مبارک رمضان باید مانند همیشه از برنامه غذایی متنوع و متعادل که تامین کننده انواع مختلفی از مواد غذایی متناسب و مورد نیاز برای حفظ سلامت هستند، استفاده شود.
وی با تاکید بر لزوم رعایت اعتدال در تغذیه، افزود: اصل مهم در تغذیه سالم این است که از همه منابع غذایی و گروه های غذایی شش گانه شامل نان و غلات، میوه ها، سبزی ها، لبنیات، مواد پروتیینی و روغن ها استفاده شود. همچنین با توجه به شرایط سنی و فعالیت بدنی باید نیاز غذایی تامین و تناسب در مصرف مواد غذایی رعایت شود.
این متخصص تغذیه در خصوص مصرف وعده های غذایی افطاری و سحری گفت: وعده سحر بسیار مهم است اما نوع غذاهایی که در این وعده مصرف می شوند باید به گونه ای باشند که انرژی و مواد مغذی را تامین و به اندازه کافی به بدن برسانند تا بدن بتواند کارایی لازم را داشته باشد و از کم آبی و ضعف و خستگی در روزه داری جلوگیری شود.
حسینی ادامه داد: در وعده سحر باید از غذاهای کم چرب، کم نمک، با شیرینی کم و غنی از مواد مغذی استفاده شود. همچنین مقدار مناسبی از سبزیجات مختلف مانند سبزی و سالاد استفاده شود زیرا این مواد غذایی حاوی مواد مغذی مختلف و آب هستند، بنابراین مصرف آن ها ضمن تامین مواد معدنی و ویتامین ها از تشنگی و خشکی گلو جلوگیری می کند.
وی با بیان اینکه مصرف غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمی شود، افزود: مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحر می تواند سیستم انسولین را تحریک و به نوعی قند خون را سریع بالا ببرد و به دنبال آن افت سریع قند خون رخ می دهد و موجب گرسنگی زودرس می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: با توجه به اینکه احتمال کم آب شدن بدن در روزه داری وجود دارد حتما باید از منابع غذایی که به صورت غیرمستقیم که می توانند به نوعی آب بدن را تامین کنند مانند کاهو، خیار و گوجه فرنگی استفاده شود و از مصرف غذاهای شیرین مانند نوشابه های گازدار، شربت ها و چای خیلی شیرین و پررنگ پرهیز شود.
بیشتر در این مورد:
چگونه دستگاه گوارش را آماده پذیرش افطار کنیم؟
9 اصل مهم تغذیه از افطار تا سحر
چند توصیه تغذیه ای برای ورزشکاران در ماه مبارک رمضان
وی عنوان کرد: مصرف غذاهای پر پروتیین مانند انواع کباب، غذاهای خشک و پر روغن مانند کتلت و کوکو، سوسیس، کالباس، پیتزا، کله پاچه و غذاهای چرب و سرخ شده و پر ادویه می تواند موجب احساس تشنگی و خشکی دهان شود و شرایط بدی برای روزه دار ایجاد کند بنابراین باید از مصرف این مواد غذایی اجتناب شود.
حسینی با اشاره به وعده غذایی مناسب افطار گفت: باید از پرخوری در این وعده پرهیز و از غذاهای سبک و پر انرژی استفاده شود. غذا باید به تدریج خورده شود زیرا پرخوری می تواند مشکلاتی را ایجاد کند.
وی بیان کرد: در وعده افطاری مصرف یک لیوان آب ولرم، چای کمرنگ یا یک لیوان شیر گرم همراه با خرما یا عسل برای شروع افطار توصیه می شود. استفاده از غذاهای سبک مانند فرنی، نان و پنیر و سبزی و شیرین برنج هم مناسب است.
این متخصص تغذیه گفت: انواع سوپ های کم چرب، آش کم حبوبات و سبک و حلیم بدون روغن یا کم روغن منابع غذاهای دارای فیبر، پتاسیم و منیزیم خوبی هستند که به بدن کمک می کنند. بهتر است از مصرف غذهایی مانند آش های غلیظ و پرچرب که مقدار زیادی پیاز و نعنا داغ دارند و مشکلات گوارشی ایجاد می کنند، پرهیز شود.
وی افزود: مواد غذایی مانند سیب زمینی آب پز، تخم مرغ آب پز، سبزی ها پخته شده مانند کدو، گل کلم، هویج و نخود فرنگی و کره و عسل غذاهای مناسبی برای افطار هستند.
حسینی گفت: توصیه می شود از مصرف زولبیا و بامیه خودداری شود زیرا اسید چرب اشباع و ترانس، قند و چربی زیادی دارند بنابراین باید مصرف زولبیا و بامیه محدود شود. باید به نوعی مواد غذایی تامین شود که قوت بدنی و توانمندی جسمی حفظ شود و کم آبی، خستگی و ضعف به دنبال نداشته باشد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "توصیه هایی برای تامین مواد غذایی مورد نیاز بدن در روزه داری" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "توصیه هایی برای تامین مواد غذایی مورد نیاز بدن در روزه داری"، کلیک کنید.