قیمت های جهانی مواد غذایی به کدام سو می رود؟

قیمت های جهانی مواد غذایی به کدام سو می رود؟

محققان پیش بینی کردند تورم جهانی قیمت مواد غذایی به آرامی ادامه یابد که به کمک عواملی از جمله کند شدن رشد اقتصادی چین، بهبود قیمت کودهای شیمیایی و کاهش انتظاری نرخ های بهره ایالات متحده یک موهبت برای کشورهای متکی به واردات است.

به گزارش وایتال، نتایج بررسی نشان داد که تاثیر ال نینو که در اواسط سال 2023 به وقوع پیوست، حداقل در نیمه اول سال 2024 در سراسر جهان احساس خواهد شد و عرضه برخی از کالاهای کشاورزی از جمله ذرت و سویا را تقویت کرد اما برخی دیگر مانند برنج و قهوه را کاهش داد. پیش بینی ها برای موضوعات اصلی بازارهای کشاورزی جهانی در سال 2024 شامل مواردی در ذیل است که به آن اشاره شده است.

کاهش تورم قیمت موادغذایی ادامه خواهد داشت.

ال نینو تاثیرات گسترده ای بر کشاورزی جهانی خواهد داشت.

ذخایر جهانی گندم پس از افت چند ساله دوباره افزایش خواهد یافت.

ذخایر جهانی ذرت و سویا افزایش خواهد یافت.

رشد اقتصادی کندتر چین بر کشاورزی در سراسر جهان تاثیر خواهد گذاشت.

قیمت کود نیتروژن در نیمه دوم به سطوح تاریخی کاهش می یابد.

کاهش تورم قیمت موادغذایی ادامه خواهد داشت.

نتایج نشان داد که کاهش فشارهای تورمی مواد غذایی سال 2023، در سال 2024 به ویژه در ایالات متحده ادامه یابد. با این حال، خطرات، از جمله تداوم ضعف ارز در اقتصادهای نوظهور، ال نینو و تاثیر آن بر چندین منطقه مهم در حال رشد و تداوم مورد انتظار اقدامات حمایتی تجاری باقی مانده است. افزایش عرضه برخی از کالاها از جمله ذرت، سویا و گندم به کاهش فشارهای تورمی در سال 2024 کمک خواهد کرد.

رشد اقتصادی نامطلوب در چین احتمالاً تقاضای این کشور برای واردات محصولات کشاورزی را کاهش می دهد و به مهار قیمت های جهانی کمک می کند. قیمت موادغذایی در ترکیه، در حال حاضر 484 درصد نسبت به سال 2020 افزایش یافته است، اما این بسیار کمتر از سطحی است که در جولای گذشته، زمانی که قیمت ها 566 درصد نسبت به سال 2020 افزایش یافت، مشاهده شد.

ال نینو تاثیرات گسترده ای بر کشاورزی جهانی خواهد داشت.

برخی از عمیق ترین تاثیرات بر کشاورزی سراسر جهان در سال 2024 از رویداد آب وهوایی ال نینو حاصل می شود که در نیمه دوم سال 2023 آغاز شد و جایگزین شرایط لانینا شد که در سه سال گذشته حاکم بود. دانشمندان آب وهوا پیش بینی می کنند که ال نینو حداقل در دوره آوریل تا ژوین 2024 با ما خواهد بود.

ال نینو به آرژانتین کمک می کند تا از برداشت های نامناسب و خشکسالی سال 2023 با تولید بسیار بیشتر سویا، ذرت و گندم برای سال 2024 بهبود یابد. همانطور که نتایج نشان داد، چشم انداز گندم در ایالات متحده، در اوایل زمستان نسبت به سال های اخیر بسیار بهبود یافته است اما در جنوب شرقی آسیا، ال نینو بارندگی های نامنظم و افزایش خشکی را به همراه داشته است. این خطراتی را برای تولید محصولات زراعی در چندین کشور به همراه دارد که شامل کاهش بازده برنج و قهوه در هند، تایلند و ویتنام و روغن پالم در اندونزی شد.

چشم انداز متفاوت محصول در نتیجه ال نینو بر جریان تجارت جهانی تاثیر می گذارد. استرالیا، با تولید کمتر گندم در سال 2023 به دلیل ال نینو، احتمالا نقش کاهشی در تجارت جهانی گندم در بیشتر سال 2024 ایفا خواهد کرد.

ذخایر جهانی گندم پس از افت چند ساله دوباره افزایش خواهد یافت.

بر اساس مدل های پیش بینی مبتنی بر یادگیری ماشین، پس از چهار سال متوالی که در آن ذخایر، به استثنای چین، کاهش یافته است، عرضه گندم، در سال 2024 افزایش خواهد یافت. انتظار می رود شروع مطلوب برای کشت زمستانه گندم در ایالات متحده و روسیه، همراه با چشم انداز بهبود محصولاتی که در اواخر سال 2024 در آرژانتین و استرالیا کاشته شوند، باعث افزایش موجودی گندم در جهان شود.

ذخایر جهانی ذرت و سویا افزایش خواهد یافت.

 ذخایر جهانی ذرت و سویا، به استثنای چین، در بیشتر پنج سال گذشته کاهش یافته است. پیش بینی شده است که سال 2024 این روند را معکوس خواهد کرد زیرا تولید بالاتر در چندین کشور، تا حدی با کمک ال نینو، ذخایر ذرت و سویا را افزایش می دهد.

برزیل بزرگترین تولید کننده و صادرکننده سویا در جهان است و رکورد محصول آن در سال 2023 به جبران کاهش تولید در جاهای دیگر کمک کرد. بر اساس مدل پیش بینی عملکرد سویای برزیل گرو، تولید برزیل در سال 2024 همچنان قوی خواهد بود، هر چند سال به سال کاهش می یابد.

بر اساس مدل پیش بینی عملکرد سویای آرژانتین، در حال حاضر پیش بینی می شود که عملکرد سویای آرژانتین پس از محصول ناامیدکننده خشکسالی سال گذشته به شدت افزایش یابد. آرژانتین بزرگترین صادرکننده روغن سویا و کنجاله سویا در جهان است.

رشد اقتصادی کندتر چین بر کشاورزی در سراسر جهان تاثیر خواهد گذاشت.

کاهش پیش بینی شده در رشد اقتصادی چین در سال 2024 تاثیر گسترده ای بر صنایع کشاورزی در سراسر جهان خواهد داشت. چین بزرگترین خریدار کالاهای کشاورزی در جهان است.

گزارش سالانه سازمان همکاری و توسعه اقتصادی و سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد پیش بینی شده بود که تقاضای جهانی برای محصولات کشاورزی 15 درصد رشد کند، در حالی که انتظار می رود رشد بهره وری کشاورزی اندکی سریع تر افزایش یابد و باعث شود قیمت کالاهای کشاورزی بر اساس تورم در سطح فعلی یا کمتر از آن باقی بماند.

در سراسر جهان، پیش بینی شده بود که استفاده از غلات برای غذا حدود 150 میلیون تن در طول دوره چشم انداز تا 2023 افزایش یابد که به میزان 13 درصد افزایش می یابد و برنج و گندم بخش عمده این گسترش را تشکیل می دهند. مهم ترین عامل پشت سر رشد پیش بینی شده در استفاده از موادغذایی از محصولات اصلی، رشد جمعیت است که انتظار می رود در کشورهای جنوب صحرای آفریقا و جنوب آسیا با بیشترین سرعت افزایش یابد.

این گزارش نشان می دهد که میزان مصرف شکر و روغن نباتی پیش بینی می شود که افزایش یابد که نشان دهنده گرایش مداوم به سمت غذاهای آماده و فرآوری شده است، به ویژه در بسیاری از کشورهای با درآمد کم و متوسط که به سرعت در حال شهرنشینی هستند. در همین حال، نگرانی در مورد سلامتی و تندرستی، احتمالاً بسیاری از کشورهای با درآمد بالاتر را به سمت مصرف کمتر گوشت قرمز و تغییر از روغن های گیاهی سوق می دهد.

علاوه بر این، پیش بینی می شود که تقاضا برای محصولات خوراک دام از رشد تولید دام در کشورهایی که بخش دامداری از سیستم های تولید سنتی به تجاری سازی شده در حال تغییر است، پیشی بگیرد، در حالی که انتظار می رود استفاده از کالاهای کشاورزی به عنوان خوراک برای تولید سوخت های زیستی عمدتاً در کشورهای در حال توسعه رشد کند. تجارت کالاهای کشاورزی و شیلات باید در دهه آینده حدود 1.3 درصد در سال افزایش یابد که کندتر از دهه گذشته (3.3 درصد میانگین) است، زیرا انتظار می رود رشد تقاضای واردات جهانی کند شود.

چشم انداز کشاورزی 2023 تا 2032

چشم انداز کشاورزی 2023 تا 2032 ارزیابی اجماع از چشم انداز 10 ساله بازارهای کالاهای کشاورزی در سطوح ملی، منطقه ای و جهانی ارایه می دهد و به عنوان مرجعی برای تحلیل و برنامه ریزی سیاست های آینده نگر عمل می کند. افزایش اخیر قیمت نهاده های کشاورزی که طی دو سال گذشته تجربه شده است، نگرانی هایی را در مورد امنیت غذایی جهانی ایجاد کرده است.

چشم انداز امسال نشان می دهد که افزایش هزینه های کود می تواند منجر به افزایش قیمت مواد غذایی شود. پیش بینی می شود که مصرف جهانی غذا در دهه آینده 1.3 درصد در سال افزایش یابد که به دلیل کاهش پیش بینی شده در رشد جمعیت و درآمد سرانه، سرعت کمتری نسبت به دهه قبل دارد. چشم انداز امسال همچنین با استفاده از روش های محاسباتی برای برآورد تلفات و ضایعات موادغذایی، تخمین های بهبود یافته ای را برای مصرف موادغذایی ارایه می دهد.

کشاورزی تحت تاثیر چندین رویداد خارج از کنترل کشاورزان مانند بحران های آب وهوایی و ژیوپلیتیک است که همچنان بر کشاورزان فشار وارد می کند. اینها تاثیراتی بر بهره وری، تجارت، تقاضای مصرف کننده، قیمت ها و در نهایت بر درآمد کشاورزان دارد. قیمت های موادغذایی همچنان بالا باقی می مانند، که همراه با دورنمای پایین رشد اقتصادی، چشم انداز بهبود تقاضای مصرف کننده را محدود می کند.

سه سال گذشته برای کشاورزان، بازرگانان و تولیدکنندگان موادغذایی بسیار ناپایدار و چالش برانگیز بوده است. امواج پی در پی خشکسالی، بیماری و جنگ، قیمت کالاهای کشاورزی را به سطوح بی سابقه ای رساند. قبلاً چالش ها برای مصرف کنندگان پیش بینی شده بود زیرا شاهد کاهش تقاضای مصرف کننده در پاسخ به مقرون به صرفه بودن بودیم. فدرال رزرو آمریکا شرایط وام دهی را تشدید کرد، نرخ ها را افزایش داد و دلار را تقویت کرد، که در کنار کاهش روبل روسیه و یوان چین، قیمت کالاهایی مانند گندم و سویا را کاهش داد.

چشم انداز سال 2024 نشان دهنده کاهش تورم موادغذایی است. در واقع، در حالی که قیمت های کشاورزی به طور کلی در حال کاهش است، کالاهایی مانند شکر و کاکایو در بیشتر سال 2023 افزایش یافته اند و تا حدی به دلیل این واقعیت است که خشکی مرتبط با ال نینو در بیشتر مناطق جنوب شرقی آسیا، هند و استرالیا و بخش هایی از آفریقا وجود داشته است.

بر اساس اگریکالچر دایو، انتظار می رود تولیدکنندگان از فرصت های جدید در زمینه انرژی های تجدیدپذیر و کشاورزی احیا کننده استفاده کنند. پیشرفت ها در انرژی های تجدیدپذیر و کشاورزی هوشمند آب وهوا به افزایش بازده و سود دهی کشاورزان در سال 2024 پس از یک سال چالش برانگیز که با کاهش هزینه های تولید و کاهش تقاضای مصرف کننده مشخص شده است، کمک می کند.

رقابت برای گذار به انرژی پاک و ظهور کشاورزی احیاکننده فرصت های درآمدی جدیدی را برای کشاورزان باز می کند و کشاورزان می توانند با هوشمندتر شدن تجهیزات کشاورزی، از طریق کارآیی نیروی کار و نهاده ها حتی بیشتر پس انداز کنند. با این حال، عدم قطعیت ها ادامه دارد.  تغییرات آب وهوایی غیرقابل پیش بینی همچنان سلامت محصولات کشاورزی و دام را تهدید می کند.

کشورهای برتر تولیدکننده کشاورزی در سال 2023

کشاورزی که اغلب به عنوان ستون فقرات یک ملت از آن یاد می شود، نقشی اساسی در حفظ حیات بر روی زمین دارد. در سال 2023، چشم انداز کشاورزی جهانی به سرعت در حال تحول بود که به دلیل پیشرفت در فناوری، شیوه های پایدار و تقاضای روزافزون برای غذا، فیبر و سوخت هدایت می شود.

بخش کشاورزی کشورهای مختلف به طور مداوم در حال نوآوری و اتخاذ روش های جدید برای پاسخگویی به این خواسته هاست. در اینجا با در نظر گرفتن روش های مختلف کشاورزی از جمله کشاورزی ارگانیک، کشاورزی عمودی، کشاورزی هیدروپونیک و غیره، پنج کشور برتر تولیدکننده کشاورزی در جهان را برای سال 2023 بررسی می کند.

چین

دپارتمان کشاورزی در چین ماموریتی برای نوسازی و متحول کردن شیوه های کشاورزی داشته است. چین با جمعیتی بیش از 1.4 میلیارد نفر، نیاز قابل توجهی به تغذیه شهروندان خود دارد و برای دستیابی به این هدف، این کشور سرمایه گذاری هنگفتی را در بخش کشاورزی و کشاورزی پایدار انجام داده است. کشاورزی ارگانیک، کشاورزی عمودی و کشاورزی دقیق شتاب بیشتری به دست آورده اند و به موفقیت کشاورزی چین کمک کرده اند. وزارت کشاورزی و رفاه کشاورزان در پیشبرد این ابتکارات نقش بسزایی داشته است.

هند

هند با مناطق متنوع کشاورزی اقلیمی خود همچنان یک نیروی کشاورزی جهانی است. چشم انداز کشاورزی در هند از کشاورزی سنتی تا کشاورزی پیشرفته تجاری فوق العاده متنوع است. کشاورزی ارگانیک و شیوه های کشاورزی پایدار نیز از طریق سازمان هایی ارایه شده است.

ایالات متحده

ایالات متحده برای مدت طولانی پیشرو در کشاورزی تجاری و تجارت کشاورزی بوده است. این کشور با گستره وسیعی از زمین های قابل کشت، در تولید و مدیریت محصول برتر است. وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا نقش مهمی در حمایت از کشاورزان آمریکایی ایفا می کند. ایالات متحده همچنین در خط مقدم کشاورزی دقیق قرار دارد و از فناوری و داده ها برای بهینه سازی شیوه های کشاورزی استفاده می کند.

برزیل

برزیل به عنوان یک نیروگاه در کشاورزی، به ویژه در تولید سویا، گوشت گاو و طیور ظاهر شده است. وزارت کشاورزی این کشور به طور فعال در ترویج شیوه های کشاورزی پایدار مشارکت داشته است. برزیل به دلیل کشاورزی تجاری گسترده و مدرن خود شناخته شده است که سهم قابل توجهی در تولید جهانی غذا دارد.

روسیه

بخش کشاورزی روسیه در سال های اخیر رشد چشمگیری داشته است. این کشور از خشکی وسیع و شرایط آب وهوایی مطلوب در برخی مناطق بهره می برد. کشاورزی روسیه شامل ترکیبی از شیوه های سنتی و مدرن است. وزارت کشاورزی توسعه زمین های کشاورزی و پذیرش فناوری های جدید را هدایت می کند.

بر اساس گزارش گرو اینتلیجنس،تولیدکنندگان برتر محصولات کشاورزی جهان در سال 2023، طیف وسیعی از روش های کشاورزی، از سنتی تا پیشرفته را در پیش گرفته اند. وزارتخانه ها و ادارات کشاورزی، همراه با سازمان هایی مانند فایو در ترویج شیوه های پایدار و تضمین امنیت غذایی نقش اساسی دارند. این کشورها به رهبری چین، هند، ایالات متحده، برزیل و روسیه در شکل دادن به چشم انداز کشاورزی جهانی و پاسخگویی به تقاضای روزافزون برای محصولات کشاورزی نقش اساسی دارند.

همان طور که به جلو می رویم، آینده کشاورزی امیدوارکننده به نظر می رسد با نوآوری هایی مانند کشاورزی عمودی، کشاورزی دقیق، و شیوه های کشاورزی احیاکننده که نقش مهمی در تضمین آینده غذایی ما دارند. اقتصاد چین به عنوان بزرگ ترین خریدار کالا در جهان، نقشی محوری در تعیین جهت آتی قیمت های کشاورزی ایفا می کند.

پایان خبر وایتال

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "قیمت های جهانی مواد غذایی به کدام سو می رود؟" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "قیمت های جهانی مواد غذایی به کدام سو می رود؟"، کلیک کنید.