چه زمانی برای درد پشت قفسه سینه نگران باشیم؟

نیمه شب از خواب بیدار شده و از آنژین (درد قفسه سینه) رنج می‌برید؛ احتمالا به خاطر مشکلات گوارشی است، اما یک احتمال دیگر وجود دارد: حمله قلبی. شما در این مورد چه باید بدانید؟ حمله قلبی از جمله دلایل مرگ و میر در بسیاری از کشورها از جمله ایران است. یکی از مهمترین علائم حمله قلبی نیز همین درد پشت کتف چپ یا آنژین است.

چه زمانی برای درد پشت قفسه سینه نگران باشیم؟

درد پشت قفسه سینه

آیا برایتان پیش آمده که حین فعالیت روزانه درد پشت قفسه سینه را احساس کنید؟ این جور مواقع چه کار می‌کنید؟ اولین واکنش به این دردها این است که استراحت کنیم و ناحیه‌ی دردناک را ماساژ دهیم. اما حواستان باشد اگر این دردها تکرار شد یا شدید شد چه کاری انجام دهید.  با خواندن این مطلب می‌توانید اطلاعات مورد نیاز در این مورد را کسب کنید.

نشانه‌های درد پشت قفسه سینه

درد در پشت قفسه سینه احساس ناخوشایندی است که کل قفسه سینه را فرا می‌گیرد و به پشت می‌زند. وقتی این درد با استراحت بهبود نیابد اولین چیزی که به آن مشکوک می‌شویم بیماری قلبی است و به‌دنبال نشانه‌های عارضه‌ی قلبی می‌گردیم. این حالت با نشانه‌های زیر همراه است.

  • تنگی نفس
  • سرفه
  • سوزش قفسه سینه
  • سنگینی و فشار قفسه سینه
  • درد در بازوها و کتف

علت درد پشت قفسه سینه چیست؟

آیا می‌دانید درد پشت قفسه سینه نشانه چیست؟ درد پشت قفسه سینه نشانه‌ی بیماری‌ها با علت‌های مختلف است. برخی از این علت‌ها سبب عوارض خطرناک می‌شود و ممکن است جان فرد را به خطر بیندازد. اما در مواردی خود مراقبتی درد را کاهش می‌دهد. دلایل مختلف درد پشت قفسه سینه موارد زیر است.

  • درد پشت قفسه سینه به علت مشکلات گوارشی مانند سوء‌هاضمه، رفلاکس گوارشی، زخم معده، مشکلات کیسه‌ی صفرا و لوزالمعده
  • درد پشت قفسه سینه به‌علت مشکلات قلبی مانند ایسکمی قلبی، آنژین صدری، حمله‌ی قلبی، پرولاپس میترال، پریکاردیت، میوکاردیت، آنوریسم آئورت
  • درد پشت قفسه سینه به دلیل اختلالات روحی مانند اضطراب و حملات هراس
  • درد پشت قفسه سینه مشکلات تنفسی مانند آسم، آمبولی، پلورزی، روی هم افتادگی ریه، فشار خون ریوی
  • درد پشت قفسه سینه به دلیل آسیب عضلات مانند کوستوکندریت، عضلات دردناک و دنده‌های آسیب دیده

آنژین چه زمانی “حمله قلبی” محسوب می‌شود؟

حال پرسش این است که شما چه زمانی باید نگران علائم آنژین باشید؟ به طور کلی، دو دسته عامل وجود دارد که می‌توان بر اساس آن‌ها تصمیم‌گیری کرد: جزئیات علائم واقعی و عامل خطر بیمار برای بیماری قلبی. علائم شایع آنژین عبارتند از:

*احساس “فشار، سنگینی یا سفتی” در قفسه سینه. افراد مبتلا این احساس را اینگونه توصیف می‌کنند که «انگار شی سنگینی روی قفسه سینه‌شان وجود دارد و یا اینکه یک بند را محکم دور سینه‌شان بسته باشند.» درد معمولا در ناحیه چپ و پایین قفسه سینه وجود دارد، اما در نقاط دیگر نیز می‌تواند وجود داشته باشد.

علائم “حمله قلبی” چیست؟

موارد فوق همان علائم عمومی درد قفسه سینه هستند و وجود تمام آن‌ها عامل نگرانی است که در آن صورت باید با پزشک مشورت شود. اما برخی از افراد علائم غیر معمول دیگری را نیز تجربه می‌کنند که بیشتر میان زنان شایع است.

پژوهش انجام شده در ژورنال انجمن پزشکی آمریکا به این عوامل غیر عادی پرداخته است:

*درد در قسمت چپ قفسه سینه نیست: گاهی اوقات پیش می‌آید که درد در قسمت چپ بدن نیست و در سمت راست، مرکز و یا حتی بالای شکم احساس می‌شود.

*عدم وجود درد: ممکن است برخی هیچ دردی حس نکنند و به جای آن با مشکل تنگی نفس مواجه شوند. برخی حتی همین تنگی نفس را نیز احساس نمی‌کنند. به عبارتی می‌توان گفت که شمار قابل توجهی از افراد اصلا متوجه حمله قلبی نمی‌‎شوند.

*انواع درد: برخی نوعی درد تیز، سوزش یا حتی مشکل عدم گوارش را احساس می‌کنند.

رابطه مدت زمان آنژین و حمله قلبی

فارغ از احساسات ناشی از درد قفسه سینه، مسئله دیگر بازه زمانی درد قفسه سینه است. اگر تنها چند ثانیه درد را در ناحیه قفسه سینه حس می‌کنید، پس جای چندان نگرانی نیست. درد ناشی از حمله قلبی حداقل ۵ دقیقه طول می‌کشد و معمولا بیشتر از ۲۰ تا ۳۰ ممتد طول نمی‌کشد.

دردی که پس از ورزش و فعالیت سخت ظاهر می‌شود، اما پس از کمی استراحت از بین می‌رود نیز می‌تواند نشان دهنده تنگی رگ‌های خونی باشد که خون را به قلب می‌آورند. این مورد احتمالا به تدریج عامل حمله قلبی باشد، اما همیشه هم اینطور نیست. از این رو، بهتر است علائم را با پزشک معالج خود در میان بگذارید.

عامل خطر حمله قلبی

اگر بخواهیم میزان خطرناک بودن آنژین را تعیین کنیم، باید به عوامل خطر نگاهی بیندازیم. به عبارت ساده‌تر، اگر یک زن جوان ۲۰ ساله در قفسه سینه خود درد را احساس کند با زمانی که یک زن ۵۰ ساله سیگاری این درد را احساس می‌کند، تفاوت بزرگی وجود دارد.

عوامل خطر حمله قلبی شامل موارد زیر هستند:

*سن – خطر حمله قلبی برای مردان در سن ۴۰ سالگی و برای زنان در سن ۵۰ سالگی افزایش می‌یابد. البته بدان معنا نیست که در سنین پایین‌تر احتمال آن وجود ندارد.

*جنسیت – احتمال حمله قلبی به طور کلی در مردان بیشتر از زنان است.

*مسائل ژنتیکی – اگر یکی از اقوام نزدیک شما (والدین یا خواهر و برادر) مبتلا به بیماری سرخرگ‌های قلبی باشد، بنابراین احتمال ابتلای شما نیز بیشتر می‌شود. این ریسک زمانی بیشتر می‌شود که آن عضو خانواده مرد زیر ۵۵ سال یا زن زیر ۶۵ سال باشد!

*سیگار – اغلب فکر می‌کنیم که بیشترین ضرر کشیدن سیگار متوجه ریه‌ها است، اما قلب بیشتر از آن ضرر می‌بیند. بهتر است سیگار را ترک کرده و فعالیت‌های سرعتی مانند پیاده روی تند را انجام دهید.

دو بیماری دیابت و پرفشاری خون نیز با افزایش احتمال حمله قلبی در ارتباط هستند. کلسترول بالا، علیرغم پیچیده بودن مسئله، با حمله قلبی مرتبط است.

اگر تعداد بیشتری از این عوامل خطر را داشته باشید، احتمال تجربه درد قفسه سینه یا آنژین در شما بیشتر خواهد بود.

چه زمانی آنژین، حمله قلبی محسوب نمی‌شود؟

وجود علائم زیر نشان می‌دهد که از حمله قلبی خبری نیست:

*دردی که تا چندین ساعت ادامه دارد: درد ناشی از حمله قلبی بلافاصله پس از حمله و یا پس از ۲۰ تا ۳۰ دقیقه از بین می‌رود.

*دردی که با فعالیت بیشتر می‌شود: اگر سینه‌تان را فشار دهید و دردی را احساس کنید، بنابراین آنژین مربوط به ماهیچه‌ها و یا دنده‌ها است.

*اگر فقط یک نقطه از قفسه سینه‌تان درد می‌کند

*دردی که همراه با تنفس بیشتر می‌شود: درد کوچکی که هنگام دم ظاهر می‌شود، می‌تواند با “پلورزی” (التهاب ریه) در ارتباط باشد.

 

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "چه زمانی برای درد پشت قفسه سینه نگران باشیم؟" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "چه زمانی برای درد پشت قفسه سینه نگران باشیم؟"، کلیک کنید.