کشور دانمارک

دانمارک سرزمینی در شمال اروپا مقصدی جذاب برای کسانی است که به دنبال آشنایی با کشوری پیشرفته با رفاه اجتماعی بالا و فرهنگی غنی هستند. این کشور که اغلب به عنوان یکی از شادترین ملت های جهان شناخته می شود ویژگی های منحصربه فردی در جغرافیا تاریخ سیاست و اقتصاد دارد. اگر علاقه مند به کسب اطلاعات دقیق و جامع در مورد این پادشاهی باستانی از پایتخت پر جنب و جوشش کپنهاگ گرفته تا جزایر دورافتاده و تاریخ وایکینگی آن هستید این راهنما به شما کمک می کند تا تصویری کامل از دانمارک به دست آورید.

کشور دانمارک

اطلاعات کلی

پادشاهی دانمارک کشوری در شمال اروپا و بخش جنوبی اسکاندیناوی است. پایتخت و بزرگترین شهر آن کپنهاگ نام دارد. دانمارک بخش اصلی قلمرو پادشاهی دانمارک را تشکیل می دهد که شامل جزایر فارو و گرینلند نیز می شود هرچند این دو منطقه دارای خودمختاری گسترده ای هستند. جمعیت این کشور در سال های اخیر حدود ۵.۸ میلیون نفر برآورد شده است.

زبان رسمی دانمارکی است اما زبان های فاروئی گرینلندی و آلمانی نیز به عنوان زبان های محلی به رسمیت شناخته می شوند. واحد پول دانمارک کرون دانمارک (DKK) است. با وجود اینکه دانمارک از سال ۱۹۷۳ عضو اتحادیه اروپا است اما به منطقه یورو نپیوسته است. حدود ۸۰٪ مردم دانمارک پیرو کلیسای پروتستان لوتری هستند.

پایتخت دانمارک

کپنهاگ پایتخت کشور دانمارک در جزیره شیلند واقع شده و بزرگترین شهر این کشور محسوب می شود. این شهر مرکز سیاسی اقتصادی و فرهنگی دانمارک است و نقش مهمی در سطح منطقه ای و بین المللی ایفا می کند. منطقه کپنهاگ بزرگ محل زندگی بخش قابل توجهی از جمعیت کشور است و به دلیل کیفیت بالای زندگی زیرساخت های پیشرفته و فضای شهری دلپذیر شهرت دارد.

مساحت و جمعیت دانمارک

مساحت کلی کشور دانمارک حدود ۴۳,۰۹۴ کیلومتر مربع است که آن را در رتبه ۱۳۴ام جهان قرار می دهد. این مساحت شامل شبه جزیره یوتلاند و تعداد زیادی جزیره می شود. جمعیت دانمارک طبق برآوردهای اخیر حدود ۵.۸ میلیون نفر است که آن را در رتبه ۱۱۴ام جهان قرار می دهد. تراکم جمعیت در این کشور حدود ۱۲۸.۴۸ نفر در هر کیلومتر مربع است.

جغرافیا

دانمارک در شمال اروپا واقع شده و بخشی از منطقه اسکاندیناوی به شمار می آید. این کشور تنها مرز زمینی خود را با آلمان در جنوب دارد و از دیگر جهات توسط دریا احاطه شده است: دریای بالتیک در شرق دریای شمال در غرب و تنگه اسکاگراک در شمال. همین موقعیت جغرافیایی و وجود تعداد زیادی جزیره باعث شده تا دانمارک خط ساحلی بسیار طولانی داشته باشد.

خاک اصلی دانمارک از یک شبه جزیره بزرگ به نام یوتلاند و بیش از ۴۰۰ جزیره تشکیل شده است که تنها حدود ۷۶ مورد از آن ها مسکونی هستند. مهمترین جزایر شامل شیلند (محل استقرار پایتخت) فون و برنهلم می شوند. سرزمین دانمارک عموماً کم ارتفاع و فاقد کوهستان است و بلندترین نقطه طبیعی آن موله هوی با ارتفاع ۱۷۰.۸۶ متر است. بیشتر مساحت کشور را زمین های کشاورزی حاصلخیز و مراتع تشکیل می دهند و رودخانه های آن کوتاه اما پرآب هستند.

نقشه دانمارک

نقشه دانمارک تصویری از یک شبه جزیره اصلی (یوتلاند) را نشان می دهد که به سمت شمال کشیده شده و مجموعه ای گسترده از جزایر در شرق آن بین دریای بالتیک و دریای شمال قرار گرفته اند. این پراکندگی جزیره ای باعث شده تا خط ساحلی کشور بسیار دندانه دار و طولانی باشد. شهرهای مهم مانند کپنهاگ در جزیره شیلند آرهوس و آلبورگ در یوتلاند و اودنسه در جزیره فون نقاط اصلی جمعیتی را بر روی نقشه مشخص می کنند.

آب و هوای دانمارک

آب و هوای دانمارک معتدل و مرطوب است و تحت تاثیر جریان های اقیانوسی قرار دارد. این کشور دارای چهار فصل متمایز است هرچند تغییرات آب و هوایی ممکن است سریع رخ دهد. زمستان ها عموماً سرد و مرطوب هستند و دما می تواند به زیر صفر برسد و بارش برف نیز معمول است. تابستان ها معمولاً خنک و دلپذیر هستند و دما به ندرت بسیار بالا می رود.

بارندگی در طول سال توزیع شده است اما پاییز معمولاً مرطوب ترین فصل و بهار خشک ترین فصل است. نواحی ساحلی غربی بیشترین میزان بارندگی را دریافت می کنند در حالی که بخش های شرقی بیشتر تحت تاثیر آب و هوای قاره ای قرار دارند. بادهای شمالی نیز بر اقلیم بخش های شمالی کشور تاثیرگذار هستند.

تاریخچه دانمارک

تاریخچه سکونت در دانمارک به حدود ۱۲,۵۰۰ سال پیش بازمی گردد و کشاورزی از حدود ۳۹۰۰ سال پیش از میلاد در این سرزمین آغاز شده است. در قرون ۸ تا ۱۰ میلادی دانمارکی ها به عنوان وایکینگ شناخته می شدند و در کنار نروژی ها و سوئدی ها به نقاط مختلف اروپا حمله کرده و به غارت و تجارت می پرداختند. وایکینگ های دانمارکی بیشتر در جزایر بریتانیا و غرب اروپا فعال بودند.

پادشاهی دانمارک در حدود قرن دهم میلادی شکل گرفت. در اوایل قرن یازدهم کانوت بزرگ فتوحات گسترده ای از جمله در انگلستان و نروژ داشت. پس از او دانمارک دوره هایی از کشمکش داخلی و همچنین گسترش قلمرو را تجربه کرد. در سال ۱۳۹۷ ملکه مارگریت اول اتحادیه کالمار را بین دانمارک سوئد و نروژ برقرار ساخت. این اتحاد با نروژ تا سال ۱۸۱۴ ادامه یافت اما با سوئد در سال ۱۵۲۳ پایان پذیرفت.

در طول قرون بعدی دانمارک درگیر جنگ های متعددی با سوئد و دیگر قدرت های اروپایی بود. در سال ۱۸۱۴ و بر پایه پیمان وین نروژ از دانمارک جدا شد و به سوئد ملحق گردید. در سال ۱۸۶۴ دانمارک در جنگ با پروس و اتریش بخش هایی از قلمرو خود از جمله شلسویگ-هولشتاین را از دست داد هرچند بخش شمالی شلسویگ پس از جنگ جهانی اول به دانمارک بازگردانده شد.

در قرن بیستم دانمارک در جنگ جهانی اول بی طرف ماند اما در جنگ جهانی دوم توسط آلمان نازی اشغال شد (۱۹۴۰-۱۹۴۵). پس از جنگ دانمارک به یکی از اعضای اتحاد غربی تبدیل شد و به سازمان ملل متحد و ناتو پیوست. در سال ۱۹۷۳ دانمارک به جامعه اروپا (که بعدها اتحادیه اروپا شد) ملحق گردید هرچند پیوستن به این اتحادیه همواره مورد بحث و اختلاف در داخل کشور بوده است.

سیاست

دانمارک دارای حکومت پادشاهی مشروطه است که بر اساس قانون اساسی سال ۱۸۴۹ (با اصلاحات بعدی آخرین بار در سال ۱۹۵۳) بنا شده است. نقش پادشاه یا ملکه (در حال حاضر پادشاه فردریک دهم) عمدتاً تشریفاتی است و قدرت سیاسی در اختیار دولت و پارلمان قرار دارد. نظام سیاسی دانمارک پارلمانی است و دولتها معمولاً پس از ائتلاف احزاب مختلف تشکیل می شوند زیرا کسب اکثریت مطلق توسط یک حزب به تنهایی دشوار است.

پارلمان دانمارک که فولکتینگ (Folketinget) نامیده می شود دارای ۱۷۹ عضو است که از طریق انتخابات عمومی برای یک دوره چهار ساله انتخاب می شوند. نخست وزیر می تواند قبل از پایان دوره چهار ساله پارلمان را منحل کرده و خواستار انتخابات زودهنگام شود. دو نماینده از گرینلند و دو نماینده از جزایر فارو نیز در پارلمان دانمارک حضور دارند.

احزاب سیاسی در دانمارک طیف گسترده ای از چپ تا راست را پوشش می دهند. احزاب چپ عموماً از سیاست های دولت رفاهی و سوسیالیستی حمایت می کنند در حالی که احزاب راست به سمت نظام سرمایه داری لیبرال و تجارت آزاد متمایل هستند. حزب سوسیال دموکرات به عنوان یکی از بزرگترین احزاب سیاست های چپ میانه را دنبال می کند. در سال های اخیر سیاست های مهاجرتی به یکی از موضوعات اصلی بحث تبدیل شده و دولت کنونی سیاست های سختگیرانه تری را در این زمینه اعمال می کند.

تقسیمات کشوری

از سال ۲۰۰۷ خاک اصلی دانمارک به پنج ناحیه ملی (Region) تقسیم شده است. این نواحی شامل هوودستادن (منطقه پایتخت) میدتیولاند (یوتلاند مرکزی) نوردیولاند (یوتلاند شمالی) شیلند (جزیره شیلند) و سوددانمارک (دانمارک جنوبی) می شوند. هر ناحیه ملی به نوبه خود به تعدادی شهرستان (Kommune) تقسیم می شود و در مجموع ۹۸ شهرستان در دانمارک وجود دارد. جزایر فارو و گرینلند به عنوان قلمروهای برون مرزی و خودگردان تقسیمات کشوری مستقل خود را دارند.

اقتصاد دانمارک

اقتصاد دانمارک یک اقتصاد پیشرفته و مبتنی بر بازار است که به دلیل دولت رفاهی قوی و توزیع نسبتاً برابر درآمد شناخته می شود. این کشور از نظر تولید ناخالص داخلی سرانه در میان کشورهای پیشرو جهان قرار دارد. بخش خدمات سهم بزرگی در اقتصاد دانمارک دارد اما کشاورزی و صنعت نیز همچنان مهم هستند.

صادرات نقش حیاتی در اقتصاد دانمارک ایفا می کند. مهمترین کالاهای صادراتی شامل محصولات لبنی و گوشتی ماشین آلات صنعتی تجهیزات پزشکی دارو توربین های بادی پوست حیوانات (مانند سمور) و اسباب بازی (مانند لگو) می شوند. آلمان به عنوان بزرگترین شریک تجاری دانمارک محسوب می شود. با وجود نداشتن منابع طبیعی فراوان دانمارک در گذشته تولید و صادرات نفت نیز داشته است.

نظام بانکی دانمارک از استانداردهای بین المللی بالایی برخوردار است و تلاش می شود تا نقدینگی کافی همواره در سیستم مالی وجود داشته باشد. دانمارک همواره در رتبه بندی های جهانی به عنوان یکی از کشورهایی با کمترین فساد اداری معرفی می شود. با وجود عضویت در اتحادیه اروپا دانمارک تصمیم گرفته است واحد پول ملی خود کرون دانمارک را حفظ کرده و به منطقه یورو نپیوندد.

فرهنگ مردم دانمارک

فرهنگ دانمارکی ریشه در فرهنگ اسکاندیناوی دارد و مردم آن با سوئدی ها و نروژی ها قرابت دارند. مردم دانمارک به طور کلی به عنوان یکی از شادترین ملت های جهان شناخته می شوند و این موضوع اغلب به عواملی مانند دولت رفاهی قوی تعادل خوب بین کار و زندگی و حس قوی جامعه پذیری و اعتماد نسبت داده می شود. برابری اجتماعی و جنسیتی از اصول مهم در جامعه دانمارک است.

وقت شناسی اهمیت زیادی در فرهنگ دانمارکی دارد و تاخیر در قرارهای کاری یا اجتماعی معمولاً نیازمند عذرخواهی است. هدیه دادن در مناسبت هایی مانند تولد و کریسمس رایج است. مردم دانمارک علاقه زیادی به عضویت در انجمن ها و باشگاه های مختلف دارند که نشان دهنده روحیه مشارکت اجتماعی آن هاست. طنز و کنایه در مکالمات روزمره دانمارکی ها نقش دارد که ممکن است برای تازه واردان کمی غیرمعمول به نظر برسد.

زبان مردم دانمارک

زبان رسمی کشور دانمارک زبان دانمارکی است. این زبان از خانواده زبان های هندواروپایی و شاخه زبان های ژرمنی است و همراه با زبان های سوئدی و نروژی زیرشاخه شمالی زبان های ژرمنی را تشکیل می دهد. به دلیل نزدیکی این زبان ها متکلمان آنها می توانند تا حدی سخنان یکدیگر را بفهمند. علاوه بر دانمارکی زبان های فاروئی گرینلندی و آلمانی نیز در مناطق خاصی از کشور و قلمروهای وابسته رسمیت دارند.

دین مردم دانمارک

دین غالب در دانمارک مسیحیت پروتستان لوتری است و کلیسای مردمی دانمارک (Evangelical Lutheran Church of Denmark) دارای جایگاه ویژه ای است. با این حال آزادی دین در دانمارک تضمین شده است و افراد می توانند آزادانه دین خود را انتخاب یا تغییر دهند. علاوه بر کلیسای رسمی جوامع مذهبی متعددی از جمله کاتولیک ها مسلمانان و یهودیان در دانمارک حضور دارند و فعالیت می کنند.

بر اساس برخی نظرسنجی ها درصد قابل توجهی از مردم دانمارک خود را مذهبی نمی دانند یا به وجود خدا به معنای سنتی اعتقاد ندارند هرچند ممکن است به نوعی نیروی حیات یا روح باور داشته باشند. در سال های اخیر موضوعات مرتبط با دین به ویژه اسلام پس از انتشار کاریکاتورهایی در یک روزنامه دانمارکی به بحث های عمومی و گاه مناقشه برانگیز در این کشور دامن زده است.

آداب و رسوم دانمارک

در میان آداب و رسوم دانمارکی علاوه بر وقت شناسی و برابری اجتماعی رعایت قوانین و مقررات اهمیت بالایی دارد. به عنوان مثال رعایت چراغ راهنمایی حتی در خیابان های خلوت یک هنجار پذیرفته شده است. در تعاملات اجتماعی رک گویی و استفاده از طنز (گاهی همراه با کنایه) رایج است که نشانه ای از صمیمیت تلقی می شود.

احترام به حریم خصوصی افراد و اموال آن ها نیز مهم است؛ به عنوان مثال برای نوازش سگی که صاحب دارد باید از صاحب آن اجازه گرفت. دادن هدیه در مناسبت های خاص به ویژه تولد و کریسمس بخش مهمی از فرهنگ اجتماعی است. دانمارکی ها به حفظ تعادل بین کار و زندگی اهمیت زیادی می دهند و زمان زیادی را صرف فعالیت های تفریحی و اجتماعی می کنند.

آشپزی

آشپزی دانمارکی مانند آشپزی سایر کشورهای شمال اروپا و شمال آلمان تمرکز زیادی بر استفاده از گوشت و ماهی دارد. این موضوع ریشه در پیشینه کشاورزی و جغرافیای کشور با زمستان های سرد و طولانی دارد. یکی از غذاهای نمادین و معروف دانمارکی اسموربرود (Smørrebrød) است که نوعی ساندویچ باز روی نان چاودار تیره است و با مواد مختلفی مانند ماهی گوشت تخم مرغ و سبزیجات تزیین می شود.

محصولات لبنی مانند پنیر و کره نیز در آشپزی دانمارکی جایگاه ویژه ای دارند و دانمارک یکی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان بزرگ این محصولات است. گوشت خوک به شکل های مختلف در غذاهای سنتی دانمارکی استفاده می شود. در کنار غذا نوشیدنی هایی مانند آبجو (به ویژه برندهای معروف کارلزبرگ و توبورگ) و نوشیدنی های الکلی سنتی نیز محبوب هستند. آشپزی مدرن دانمارکی نیز در سال های اخیر با رویکردهای جدید و خلاقانه شهرت بین المللی کسب کرده است.

زندگی در دانمارک

دانمارک به طور مداوم در رتبه بندی های جهانی به عنوان یکی از بهترین کشورها برای زندگی معرفی می شود. این امر به دلیل عواملی مانند سطح بالای رفاه اجتماعی نظام بهداشتی و آموزشی با کیفیت امنیت بالا و تعادل خوب بین کار و زندگی است. کپنهاگ پایتخت نیز به عنوان یکی از امن ترین شهرهای جهان شناخته می شود.

سیستم آموزشی دانمارک رایگان و برای کودکان ۷ تا ۱۶ ساله اجباری است. مدارس دولتی بخش عمده ای از سیستم آموزشی را تشکیل می دهند هرچند مدارس خصوصی با حمایت مالی دولت نیز وجود دارند. سیستم آموزشی تاکید زیادی بر یادگیری مشارکتی و عدم رقابت شدید در سال های اولیه دارد؛ به عنوان مثال در هفت سال اول تحصیل امتحانی وجود ندارد و نمره ای به دانش آموزان داده نمی شود.

بازار کار در دانمارک نسبتاً انعطاف پذیر است و نرخ بیکاری معمولاً پایین است. دولت رفاهی خدمات گسترده ای از جمله مراقبت های بهداشتی رایگان و مزایای بیکاری را ارائه می دهد که امنیت خاطر قابل توجهی برای شهروندان فراهم می کند. با این حال هزینه های زندگی در دانمارک به ویژه در شهرهای بزرگ مانند کپنهاگ نسبتاً بالا است.

مهاجرت به دانمارک

دانمارک به دلیل کیفیت بالای زندگی فرصت های شغلی سیستم آموزشی معتبر و جامعه امن مقصدی جذاب برای مهاجرت محسوب می شود. این کشور به دلیل نرخ رشد جمعیت پایین و نیاز به نیروی کار متخصص در برخی بخش ها پذیرای مهاجران از طریق مسیرهای مختلف است. روش های اصلی مهاجرت به دانمارک شامل مهاجرت کاری تحصیلی و پیوستن به خانواده می شود.

برای مهاجرت کاری متقاضیان معمولاً نیازمند یافتن شغل و دریافت پیشنهاد کاری از یک کارفرمای دانمارکی هستند. سیستم امتیازدهی و لیست مشاغل مورد نیاز نیز برای جذب متخصصان وجود دارد. مهاجرت تحصیلی نیز از طریق پذیرش از دانشگاه ها و موسسات آموزشی دانمارک امکان پذیر است. دانمارک از کشورهای عضو منطقه شینگن است بنابراین متقاضیان مهاجرت نیازمند دریافت ویزای بلندمدت ملی (D-visa) و سپس اجازه اقامت هستند.

جاذبه های گردشگری در دانمارک

دانمارک با ترکیبی از شهرهای تاریخی مناظر طبیعی زیبا و جاذبه های فرهنگی مقصد گردشگری محبوبی است. پایتخت کپنهاگ دارای جاذبه های متعددی مانند باغ های تیولی مجسمه پری دریایی کوچک منطقه رنگارنگ نیهاون و کاخ های سلطنتی آمالینبورگ و روزنبرگ است. شهرهای دیگر مانند آرهوس با موزه فضای باز آلد گمل و موزه هنر آروس و اودنسه زادگاه هانس کریستین آندرسن نیز دیدنی هستند.

فراتر از شهرها قلعه های تاریخی مانند قلعه کرونبورگ (الهام بخش هملت شکسپیر) در هلسینگور و همچنین سواحل زیبا جنگل ها و جزایر کوچک دانمارک فرصت های زیادی برای تفریح و گشت و گذار ارائه می دهند. پارک های تفریحی مانند لگولند بیلوند نیز از جاذبه های محبوب برای خانواده ها هستند. سفر به جزایر فارو و گرینلند نیز تجربه ای کاملاً متفاوت و منحصر به فرد از طبیعت بکر و فرهنگ محلی ارائه می دهد.

شهرهای مهم دانمارک

دانمارک دارای چندین شهر مهم است که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند. کپنهاگ به عنوان پایتخت و بزرگترین شهر مرکز اصلی فعالیت هاست. آرهوس دومین شهر بزرگ در شبه جزیره یوتلاند واقع شده و یک مرکز فرهنگی و دانشگاهی مهم است. اودنسه در جزیره فون قرار دارد و به خاطر ارتباطش با هانس کریستین آندرسن شهرت دارد. آلبورگ در شمال یوتلاند و اسبیره در غرب یوتلاند از دیگر شهرهای مهم و بندری دانمارک هستند.

جشنواره های مهم دانمارک

دانمارک در طول سال میزبان جشنواره ها و رویدادهای فرهنگی متعددی است. جشنواره موسیقی راسکیلد یکی از بزرگترین و قدیمی ترین جشنواره های موسیقی در اروپا است که هر ساله هزاران بازدیدکننده را جذب می کند. جشنواره جاز کپنهاگ نیز یک رویداد مهم موسیقی است. جشنواره های محلی بازارهای کریسمس در فصل زمستان و جشن های مرتبط با فرهنگ وایکینگ نیز در مناطق مختلف برگزار می شوند و فرصتی برای آشنایی با سنت های دانمارکی فراهم می کنند.

مشاهیر دانمارک

دانمارک با وجود جمعیت نسبتاً کم مشاهیر برجسته ای در زمینه های مختلف به جهان معرفی کرده است. در ادبیات هانس کریستین آندرسن با افسانه های جاودانه اش و سورن کیرکگارد با آثار فلسفی اش شهرت جهانی دارند. در علم نیلز بور فیزیکدان برجسته و برنده جایزه نوبل و هانس کریستین اورستد کاشف الکترومغناطیس از چهره های ماندگار هستند.

در سینما کارگردانانی مانند لارس فون تریر و توماس وینتربرگ به موفقیت های بین المللی دست یافته اند. در معماری یورن اوتزون طراح اپرا هاوس سیدنی و آرنه یاکوبسن طراح مبلمان مشهور شناخته شده اند. در ورزش پیتر اشمایکل و مایکل لادروپ در فوتبال به شهرت رسیدند. همچنین مس میکلسن در بازیگری و لارس اولریک در موسیقی (درامر متالیکا) از دیگر مشاهیر معاصر دانمارک هستند.

کشورهای عضو اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا یک اتحادیه سیاسی و اقتصادی متشکل از ۲۷ کشور عضو است که در درجه اول در اروپا واقع شده اند. دانمارک از سال ۱۹۷۳ عضو این اتحادیه است. کشورهای عضو اتحادیه اروپا در زمینه های مختلفی از جمله تجارت سیاست های کشاورزی محیط زیست و امور قضایی با یکدیگر همکاری می کنند. با وجود عضویت دانمارک در برخی حوزه ها مانند واحد پول یورو و برخی جنبه های سیاست های دفاعی و قضایی معافیت هایی دارد.

ناتو

ناتو (سازمان پیمان آتلانتیک شمالی) یک اتحاد نظامی بین دولتی است که بر اساس پیمان آتلانتیک شمالی در سال ۱۹۴۹ تأسیس شد. دانمارک یکی از اعضای مؤسس این سازمان است. هدف اصلی ناتو تضمین آزادی و امنیت کشورهای عضو از طریق ابزارهای سیاسی و نظامی است. عضویت در ناتو نقش مهمی در سیاست خارجی و دفاعی دانمارک ایفا می کند و این کشور فعالانه در ماموریت ها و عملیات های ناتو مشارکت دارد.

کشورهای نوردیک

کشورهای نوردیک شامل گروهی از کشورهای اروپای شمالی هستند که پیوندهای تاریخی فرهنگی و زبانی نزدیکی با یکدیگر دارند. این گروه شامل دانمارک فنلاند ایسلند نروژ و سوئد می شود. علاوه بر این کشورها مناطق خودمختار جزایر الند (فنلاند) جزایر فارو (دانمارک) و گرینلند (دانمارک) نیز بخشی از منطقه نوردیک محسوب می شوند. این کشورها همکاری های گسترده ای در قالب شورای نوردیک دارند و اغلب از نظر مدل های اجتماعی و اقتصادی (مدل نوردیک) شباهت هایی با هم دارند.

کشورهای و مناطق وابسته دانمارک

قلمرو پادشاهی دانمارک شامل سه بخش خودمختار است: دانمارک جزایر فارو و گرینلند. دانمارک بخش اصلی و پرجمعیت ترین بخش پادشاهی است. جزایر فارو که در شمال اقیانوس اطلس قرار دارند از سال ۱۹۴۸ و گرینلند بزرگترین جزیره جهان از سال ۱۹۷۹ به ترتیب خودمختاری داخلی دریافت کرده اند. مردم این مناطق شهروند دانمارک محسوب می شوند و نمایندگان خود را به پارلمان دانمارک می فرستند اما در بسیاری از امور داخلی از جمله قوانین و مقررات خود مستقل عمل می کنند.

واحد پول کشور دانمارک چیست ؟

واحد پول رسمی دانمارک کرون دانمارک (DKK) است. با وجود عضویت در اتحادیه اروپا دانمارک تصمیم گرفته است به منطقه پولی یورو نپیوندد و از واحد پول ملی خود استفاده کند.

مردم دانمارک چگونه هستند؟

مردم دانمارک اغلب به عنوان یکی از شادترین و راضی ترین ملت های جهان شناخته می شوند. آنها به برابری اجتماعی وقت شناسی و تعادل بین کار و زندگی اهمیت می دهند و در انجمن های اجتماعی فعالیت زیادی دارند.

در سفر به دانمارک از کجاها دیدن کنیم؟

در سفر به دانمارک می توانید از جاذبه هایی مانند باغ های تیولی و منطقه نیهاون در کپنهاگ مجسمه پری دریایی کوچک قلعه های تاریخی مانند کرونبورگ و پارک تفریحی لگولند دیدن کنید.

معروف ترین دانشگاه های دانمارک کدامند؟

برخی از معروف ترین دانشگاه های دانمارک شامل دانشگاه کپنهاگ دانشگاه آرهوس دانشگاه فنی دانمارک (DTU) و مدرسه بازرگانی کپنهاگ (CBS) هستند که شهرت بین المللی دارند.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "کشور دانمارک" هستید؟ با کلیک بر روی گردشگری و اقامتی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "کشور دانمارک"، کلیک کنید.