کلاهبرداری های فرودگاهی

فرودگاه ها دروازه های ورود به دنیایی از تجربه های جدید هستند؛ اما در کنار هیجان سفر نباید از خطرات پنهانی که مسافران را تهدید می کند غافل شد. محیط های شلوغ و پرتردد فرودگاه ها فرصت های ایده آلی برای افراد سودجو فراهم می آورند تا با ترفندهای مختلف از بی توجهی یا خستگی مسافران سوءاستفاده کنند. از سرقت های کوچک گرفته تا کلاهبرداری های پیچیده تر این دام ها می توانند تجربه سفر شما را تلخ کنند و خسارات مالی یا حتی دسترسی به اطلاعات شخصی شما را به همراه داشته باشند. شناخت این شگردهای رایج اولین و مهم ترین قدم برای حفظ امنیت خود و دارایی هایتان در طول سفر هوایی است و به شما کمک می کند با آگاهی بیشتری در این محیط ها قدم بردارید.

کلاهبرداری های فرودگاهی

وای فای رایگان

یکی از رایج ترین ترفندها در فرودگاه ها ارائه شبکه های وای فای جعلی است. کلاهبرداران نام شبکه هایی مشابه نام رسمی وای فای فرودگاه ایجاد می کنند تا مسافران را فریب دهند. هنگامی که به این شبکه ها متصل می شوید ممکن است از شما اطلاعات شخصی یا رمز عبور درخواست شود.

وارد کردن اطلاعات در این شبکه های تقلبی می تواند منجر به سرقت رمزهای عبور اکانت های مختلف شما از جمله ایمیل ها و حتی اطلاعات بانکی شود. همیشه قبل از اتصال از نام دقیق شبکه وای فای رسمی فرودگاه از منابع معتبر مطمئن شوید و از اتصال به شبکه های ناشناس خودداری کنید.

نیرنگ بلوتوثی

روشن گذاشتن بلوتوث گوشی یا لپ تاپ در حالت «قابل کشف» در فرودگاه راه دیگری برای دسترسی کلاهبرداران به اطلاعات شماست. هکرها می توانند از طریق بلوتوث به دستگاه شما متصل شده و بدافزار نصب کنند یا اطلاعات شخصی شما را بدون اطلاع شما به سرقت ببرند.

بهتر است در محیط های عمومی مانند فرودگاه بلوتوث دستگاه های خود را خاموش نگه دارید یا حداقل آن را در حالت غیرقابل کشف قرار دهید تا از دسترسی های غیرمجاز جلوگیری شود. این یک اقدام ساده اما مؤثر برای افزایش امنیت دیجیتال شماست.

حرکت سریع در باجه امنیتی

بخش بازرسی امنیتی یکی از نقاط آسیب پذیر در فرودگاه است. در این روش معمولاً یک تیم دو نفره عمل می کنند؛ یک نفر در جلوی صف بازرسی عمداً کند عمل می کند تا حواس شما پرت شود و شما وسایل با ارزش خود را در سبد قرار دهید و از آن فاصله بگیرید.

همدست او که از قبل از گیت رد شده منتظر است تا وسایل شما از دستگاه ایکس ری خارج شود و قبل از اینکه شما برسید اقلام با ارزش مانند کیف پول لپ تاپ یا موبایل را برداشته و فرار کند. برای جلوگیری از این اتفاق سعی کنید همزمان با وسایلتان از گیت رد شوید و حواستان به سبد وسایلتان باشد.

تنه زدن

تنه زدن یک شگرد کلاسیک جیب بری است که در محیط های شلوغی مانند فرودگاه بسیار کاربرد دارد. فرد کلاهبردار عمداً یا به ظاهر تصادفی به شما تنه می زند تا تعادل یا حواس شما را بر هم بزند.

در همین لحظه کوتاه همدست او یا حتی خود فرد کیف پول یا موبایل شما را از جیب یا کیف دستی تان می رباید. برای مقابله با این ترفند وسایل با ارزش خود را در جیب های داخلی لباس یا کیف هایی که دسترسی به آن ها دشوار است قرار دهید.

منحرف کننده

این روش مشابه تنه زدن است اما ممکن است شکل های مختلفی داشته باشد. فرد کلاهبردار با ایجاد یک موقعیت غیرعادی یا پرت کننده حواس توجه شما را به خود جلب می کند. مثلاً ممکن است چیزی روی زمین بریزد و از شما کمک بخواهد یا نقشه بزرگی را در مقابل شما باز کند.

هدف اصلی این است که حواس شما از وسایل شخصی تان پرت شود تا همدست او در فرصت مناسب دست به سرقت بزند. در چنین شرایطی ضمن حفظ ادب حواستان به کیف و وسایل خود باشد و به سرعت از موقعیت فاصله بگیرید.

حواس پرتی

به طور کلی محیط فرودگاه به دلیل وجود تابلوهای راهنما صفحه نمایش پروازها شلوغی و نیاز به پیدا کردن مسیر ذاتاً باعث حواس پرتی مسافران می شود. کلاهبرداران از این فرصت استفاده می کنند تا در لحظاتی که شما مشغول تماشای تابلوها انتظار چمدان یا جستجوی اطلاعات هستید اقدام به سرقت کنند.

کیف دستی کوله پشتی یا حتی چمدان شما در این لحظات آسیب پذیر می شوند. بهترین راه این است که مدارک و پول نقد خود را در جایی امن و نزدیک به بدن نگهداری کنید و همیشه نسبت به محیط اطراف خود هوشیار باشید.

دعواهای ساختگی

گاهی اوقات کلاهبرداران برای ایجاد حواس پرتی اقدام به صحنه سازی یک دعوا یا مشاجره پر سر و صدا در نزدیکی شما می کنند. این نمایش آنقدر واقعی به نظر می رسد که ناخودآگاه توجه شما را جلب می کند.

درست زمانی که شما مشغول تماشای این صحنه ساختگی هستید همدست دیگر آن ها از فرصت استفاده کرده و اقدام به جیب بری یا سرقت از کیف شما می کند. توصیه می شود در صورت مشاهده چنین موقعیت هایی توجهی نکرده و از آن محل دور شوید.

هنرمند فریبکار

این عنوان می تواند شامل طیف وسیعی از کلاهبرداران باشد که با استفاده از داستان سرایی یا نقش بازی کردن سعی در فریب شما دارند. ممکن است خود را نیازمند گردشگر گمشده یا حتی فردی با موقعیت اجتماعی خاص معرفی کنند.

هدف آن ها جلب اعتماد شما برای درخواست پول درخواست کمک برای حمل چیزی (که ممکن است حاوی مواد غیرقانونی باشد) یا دسترسی به اطلاعات شخصی شماست. به هرگونه داستان غیرمعمول یا درخواست کمک مالی از افراد غریبه در فرودگاه با شک و تردید نگاه کنید.

کمک رسان مهربان

افرادی ممکن است با ظاهری دوستانه و دلسوز به شما پیشنهاد کمک برای حمل چمدان های سنگینتان تا تاکسی یا پارکینگ بدهند. در نگاه اول این کار ممکن است یک عمل خیرخواهانه به نظر برسد اما اغلب یک ترفند برای اخاذی است.

پس از رسیدن به مقصد این افراد مبلغی بسیار گزاف و نامتعارف برای خدمات خود درخواست می کنند و ممکن است در صورت امتناع شما رفتاری پرخاشگرانه داشته باشند. بهتر است از پذیرش کمک های unsolicited (درخواست نشده) برای حمل بار خودداری کنید.

افسرهای تقلبی

برخی کلاهبرداران با پوشیدن لباس های شبیه به مأموران امنیتی فرودگاه یا پلیس سعی در فریب مسافران دارند. آن ها ممکن است به بهانه های مختلف مانند بازرسی روتین مشکوک بودن به حمل مواد غیرقانونی یا بررسی مدارک از شما درخواست پول یا اطلاعات شخصی کنند.

همیشه از مأموران درخواست کارت شناسایی رسمی کنید و در صورت هرگونه شک از یک مأمور واقعی در نزدیکی خود کمک بخواهید. مأموران واقعی معمولاً درخواست پول نقد در محل نمی کنند.

تاکسی تقلبی

در خارج از ترمینال فرودگاه ممکن است با افرادی مواجه شوید که خود را راننده تاکسی معرفی می کنند اما عضو ناوگان رسمی فرودگاه نیستند. این تاکسی های غیرمجاز اغلب نرخ های بسیار بالاتری دریافت می کنند یا از مسیرهای طولانی تر استفاده می کنند تا کرایه بیشتری بگیرند.

برای اطمینان فقط از تاکسی های رسمی فرودگاه که در ایستگاه های مشخص شده قرار دارند استفاده کنید یا از سرویس های حمل و نقل معتبر آنلاین که در فرودگاه فعالیت می کنند استفاده نمایید. به افرادی که به شما پیشنهاد تاکسی می دهند اما در ایستگاه رسمی نیستند اعتماد نکنید.

تاکسیمتر خراب

این ترفند بیشتر در تاکسی های غیررسمی یا حتی گاهی رسمی دیده می شود. راننده قبل از حرکت یا در حین مسیر ادعا می کند که تاکسیمتر خراب است و باید کرایه را به صورت توافقی یا با نرخ ثابت محاسبه کرد.

این نرخ ثابت معمولاً بسیار بالاتر از کرایه واقعی مسیر با تاکسیمتر است. قبل از سوار شدن از فعال بودن تاکسیمتر اطمینان حاصل کنید و در صورت ادعای خرابی از سوار شدن به آن تاکسی خودداری کرده یا با استفاده از اپلیکیشن های مسیریاب مسیر و کرایه تقریبی را تخمین بزنید.

بازی ارز

تبدیل ارز در فرودگاه ها اغلب با نرخ های بسیار نامطلوب و کمیسیون های بالا همراه است. با این حال برخی صرافی های غیررسمی یا افراد ممکن است با ترفندهای حسابداری سریع و گیج کننده شما را فریب دهند و مبلغ کمتری از آنچه انتظار دارید به شما بپردازند.

آن ها ممکن است از سرعت عمل یا پیچیدگی محاسبات برای پرت کردن حواس شما استفاده کنند. توصیه می شود ارز مورد نیاز خود را قبل از سفر در صرافی های معتبر تبدیل کنید یا از دستگاه های خودپرداز رسمی در مقصد استفاده نمایید.

چگونه می توان از کلاهبرداری در فرودگاه در امان ماند؟

همیشه نسبت به اطراف خود هوشیار باشید وسایل با ارزش را در جای امن نگهداری کنید از خدمات رسمی فرودگاه (مانند تاکسی های مجاز و وای فای رسمی) استفاده کنید و به افراد غریبه که بیش از حد دوستانه رفتار می کنند یا پیشنهاد کمک می دهند با احتیاط نگاه کنید.

در صورت مواجهه با کلاهبرداری در فرودگاه چه اقدامی لازم است؟

در اسرع وقت موضوع را به پلیس فرودگاه یا مأموران امنیتی اطلاع دهید. جزئیات فرد کلاهبردار یا ترفند مورد استفاده را تا حد امکان به خاطر بسپارید تا به پیگیری موضوع کمک کند.

کلاهبرداری اینترنت رایگان در فرودگاه چگونه انجام می شود؟

کلاهبرداران شبکه های وای فای جعلی با نام های مشابه شبکه رسمی فرودگاه ایجاد می کنند. با اتصال به این شبکه ها و وارد کردن اطلاعات ممکن است رمزهای عبور و داده های شخصی شما به سرقت برود.

چگونه تاکسی های تقلبی در فرودگاه را شناسایی کنیم؟

تاکسی های رسمی در ایستگاه های مشخص فرودگاه مستقر هستند و معمولاً دارای نشان و مجوز رسمی هستند. از سوار شدن به خودروهایی که افراد به صورت سیار به شما پیشنهاد می دهند یا در محل های غیررسمی پارک کرده اند خودداری کنید.

نشانه های افسران تقلبی در فرودگاه چیست؟

افسران تقلبی ممکن است از نشان دادن کارت شناسایی رسمی خودداری کنند درخواست های غیرمعمول (مانند پرداخت نقدی جریمه در محل) داشته باشند یا رفتاری خارج از چارچوب وظایف قانونی از خود نشان دهند.

آیا کلاهبرداری فروش چمدان در فرودگاه واقعیت دارد؟

بله این ترفند وجود دارد. کلاهبرداران ممکن است چمدان های آسیب دیده یا بی ارزش را به عنوان چمدان های گم شده یا حراجی به قیمت پایین به مسافران ناآگاه بفروشند در حالی که محتوای آن بی ارزش یا غیرموجود است.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "کلاهبرداری های فرودگاهی" هستید؟ با کلیک بر روی گردشگری و اقامتی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "کلاهبرداری های فرودگاهی"، کلیک کنید.