در بروکر فارکس؛ بازار رنجی بازاری است که معمولا معامله گران را کلافه می کند اما اگر بدانید در بازار رنج چگونه معامله کنید، فرصت خوبی برای کسب سود است. تکنیک های متعددی برای بهره برداری از روند صعودی و نزولی ظاهر شده اند. اما کمتر درباره نحوه نزدیک شدن یک معامله گر به شرایط رنج قیمتی که به طور معمول در بیشتر بازارها بیش از دو سوم زمان وجود دارد، نوشته شده است. نزدیک شدن یک معامله گر به شرایط رنج قیمتی به معنای ورود به بازار در زمان مناسب است که قیمت به طور متوسط بین حداقل و حداکثر قرار دارد و احتمال ادامه روند صعودی یا نزولی وجود دارد. در این شرایط، معامله گران می توانند با خرید در حداقل قیمت و فروش در حداکثر قیمت، سود به دست آورند.
برای نزدیک شدن به شرایط رنج قیمتی، معامله گران باید به روند قیمتی دقت کنند و نقاط مهم را شناسایی کنند. یکی از روش های متداول برای شناسایی نقاط ورود به بازار رنج، استفاده از نمودارهای تحلیلی می باشد. این نمودارها اطلاعاتی از قیمت و حجم معاملات در طول زمان را نشان می دهند و به معامله گران کمک می کنند تا نقاط ورود و خروج مناسب را تشخیص دهند. در این درس، ما به بررسی شرایط بازار رنج و برخی از راهبردهای معاملاتی در این محیط خواهیم پرداخت. همچنین می توانید برای آموزش سفارش گذاری در فارکس به صورت رایگان روی لینک کلیک کنید.
بازار رنج چه شرایطی دارد؟
بازار رنج شرایطی است که در آن قیمت ها در یک رنج خاص روی نمودار قیمتی تراکم شده اند. این بدان معناست که عملکرد قیمتی به طور کلی بین دو سطح خاص – بالاترین سطح رنج و پایین ترین سطح رنج – قرار دارد. برخی معامله گران بازار رنج را به عنوان تجمع قیمت، فاز تراکم یا بازار مسطح نیز می نامند. به عبارت ساده، وقتی یک جفت ارز فارکس به سمت بالا یا پایین جریان ندارد، در حال رنج قیمتی قرار دارد که به این معنی است که قیمت در یک کانال افقی به سمت چپ و راست حرکت می کند.
نقطه بالاترین در تجمع قیمت به عنوان منطقه مقاومت در نظر گرفته می شود. به عکس این، قیمت پایین تر در رنج به عنوان منطقه پشتیبان در نظر گرفته می شود. این دو منطقه باید به عنوان یک منطقه و نه به عنوان یک قیمت افقی ثابت در نظر گرفته شوند. نقاط بالا و پایین کانال افقی به ما کمک می کند تا وضعیت رنج فعلی جفت ارز را تصور کنیم. این نوع رنج های فارکس ممکن است به صورت منظم ظاهر شوند، اما معمولاً در دوره های حجم معاملات کم اتفاق می افتند.
از آنجا که حجم معاملات کم است، خرس ها و گاوها نمی توانند یکدیگر را غلبه کنند و قیمت به صورت مسطح حرکت می کند. برای مشاهده نحوه ظاهر شدن یک بازار رنج در نمودار قیمت، به زیر نگاه کنید. در بالا شما یک تصویر از یک مثال کلاسیک رنج را مشاهده می کنید. نمودار مربوط به دوره 29 ژوییه 2016 تا 3 اوت 2016 بر روی جفت ارز یورو/دلار آمریکا است. توجه خواهید کرد که زمانی که حجم معاملات افزایش می یابد، یورو/دلار در حال حرکت است. بر خلاف این، زمانی که حجم معاملات کمتر است، قیمت در حال حرکت به طرف ها است.
مزایا و معایب معامله در بازار رنج
رنج قیمتی در معاملات ممکن است مشکلاتی برای معامله گران ایجاد کند؛ در معاملات رنج مزایا و معایبی وجود دارد. در زیر به بررسی برخی از مزایا و معایب معامله در بازار رنج می پردازیم.
مزایا معامله در بازار رنج:
تعیین سطوح معاملات داخلی – زمانی که یک رنج در نمودار وجود دارد، شما دارای یک سطح بالا و پایین واضح در یک کانال افقی هستید. این به این معنی است که می دانید کی انتظار دارید قیمت به طرف دیگر برگشت کند. ورود زودهنگام به یک روند احتمالی – زمانی که یک شکست معتبر از رنج رخ می دهد، شما می توانید به دنبال تمدید حرکت قیمت باشید.
معامله در زمان شکست اولیه می تواند نسبت سود به ریسک بسیار مطلوبی را ارایه دهد و وقتی شکست به یک پا مهم گسترش یابد، بسیار سودآور باشد.
معایب معامله در بازار رنج:
حجم معاملات کم – رنج های معاملاتی تنگ به طور متناوب رخ می دهند در زمانی که حجم معاملات کافی وجود ندارد. این به این معنی است که فشار بازار ضعیف است و نه گاوها و نه خرس ها تسلط بر میدان نمی گیرند. به همین دلیل، شکست ممکن است رخ ندهد یا در صورت رخ دادن، مشکوک باشد.
عدم وجود یک روند عمومی – از آنجا که خرس ها و گاوها نمی توانند یکدیگر را غلبه کنند، در نمودار عملیات قیمتی ثابت داریم. این به این معنی است که هیچ روند موجودی وجود ندارد که بتواند معامله شود. عدم قطعیت قیمت – قیمت در رنج های قیمتی بسیار ناقطع است. دلیل این امر حجم معاملات کم است که معمولاً منجر به شکست های نادرست و حرکت قیمتی غیر قطعی می شود. شکست بازار رنج یکی از قوی ترین اتفاقات در زمان عملیات قیمت ثابت، شکست بازار رنج است.
این پدیده زمانی رخ می دهد که عملیات قیمت از سطح بالا یا پایین رنج قیمتی عبور می کند. شکست رنج به این معنی است که عملیات قیمت سعی در ادامه حرکت فعلی را در جهت شکست دارد. به این ترتیب، ما انتظار گسترش حرکت فعلی رنج را داریم. در بسیاری از موارد، پس از شکست بازار با سرعت بالا، قیمت وارد یک روند جدید در جهت شکست می شود.
در زیر یک شکست بازار رنج صحیح به سمت بالا و حرکت صعودی نتیجه آن را مشاهده می کنید. در حال حاضر به نمودار هفتگی جفت ارز USD/JPY نگاه می کنیم. این نمودار دوره زمانی بین فوریه 2014 و مه 2015 را پوشش می دهد. خطوط سیاه روی نمودار نشانگر حرکت قیمت ثابت است و نشان می دهد که جفت ارز در یک کانال محدود حرکت می کند. این رنج در یک حجم نسبتاً کم رخ می دهد. در دایره قرمز، مشاهده می شود که رنج شکستی روی می دهد و با یک شمع قدرتمند اندیشه می کند که قیمت احتمالاً به افزایش خواهد پرداخت. به زودی پس از آن، حجم نیز افزایش می یابد و جفت ارز یک روند صعودی قوی را آغاز می کند که بیش از 9 ماه ادامه دارد.
ترید در نوسانات قیمتی بازار رنج
در تکنیک های مدیریت ریسک فارکس آمده است یکی از فرصت هایی که می توانیم از رنج استفاده کنیم، ترید در داخل نوسانات در بازار ثابت است. ما تلاش می کنیم تا هر زمان که قیمت از سطح بالایی یا پایینی کانال افقی برمی خیزد، وارد ترید شویم. موقعیت باید در جهت برگشت قیمت باشد. سپس ترید به طور معمول تا وقتی که قیمت به سمت مقابل رنج حرکت کند، نگه داشته می شود. این استراتژی ترید از استفاده از دستور توقف ضیق بهره می برد. مکان بهینه برای دستور توقف ضیق شما، فراتر از سطحی است که قیمت از آن برمی خیزد. در زیر می توانید یک مثال ترید از استراتژی ترید رنج محور داخلی را ببینید:
بیایید از همان مثال رنج USD/JPY قبلی استفاده کنیم. با این حال، این بار رنج را از طریق نمودار روزانه جفت ارز نشان می دهیم. خطوط سیاه نشانگر بالا و پایین رنج هستند. خواهید دید که چندین بار عملکرد قیمتی به طور قوی بالای رنج حرکت می کند، اما در نهایت برگشت می کند. این نوع الگو گاهی اوقات پس از انتشار خبرهای اقتصادی رخ می دهد. ما می خواهیم روی سطوح رنج تمرکز کنیم که قمه ها و سقف ها در آن تجمع شده اند.
پیکان های سبز نشان می دهند که زمانی که بازار فرصت های خرید و فروش برای جفت ارز USD/JPY براساس عملکرد قیمتی رنج محور ارایه می دهد. خطوط قرمز سطوح دستور توقف شما را نشان می دهند. هنگامی که شما این نوع ترید برگشتی را باز می کنید، باید آن را تا زمانی که قیمت به سمت سطح مخالف برسد یا تا زمانی که دستور توقف فعال شود، نگه داشته باشید. این رویکرد ترید رنج محور یک اقدام پرخطر تلقی می شود. یکی از دلایل این امر عدم وجود حجم معاملات مناسب در طول رنج است. این منجر به عدم اطمینان قیمت می شود زیرا جفت ارز می تواند به سرعت جهت خود را تغییر دهد اگر یک خریدار یا فروشنده بزرگتر به طور ناگهانی وارد بازار شود.
ترید با شکست بازار رنج
رویکرد ترید شکست رنج یک راه دیگر برای کسب سود از شرایط بازار رنج است. ایده این استراتژی ترید رنجن است که وارد بازار شویم اگر قیمت از سطح بالا یا پایین رنج شکستی ایجاد کند. شما وارد بازار در جهت شکستی می شوید. اگر شکستی نزولی است، جفت ارز را می فروشید. اگر شکستی صعودی است، جفت ارز را خریداری می کنید. شما در معامله را با فرضیه وارد می کنید که قیمت پس از شکستن از رنج، به ایجاد یک روند می پردازد.
یک سیگنال معتبر ترید شکست رنج با حجم معاملات بالا یا افزایش یافتن همراه است. به این ترتیب، می توانید از اندیکاتور حجم استفاده کنید تا تایید کنید که سیگنالی که بر روی نمودار دریافت می کنید، یک شکست واقعی است. هنگامی که شما ترید شکست رنج را انجام می دهید، همیشه باید از دستور توقف ضرورت استفاده کنید. گاهی اوقات قیمت ها با چند شمع فراتر از سطوح رنج بسته می شوند، اما سپس سریعاً به داخل رنج برمی گردند. به همین دلیل، همیشه می خواهید با یک دستور توقف ضرورت حفاظت شوید
معمولاً من ترجیح می دهم دستور توقف را در وسط رنج قرار دهم و هدفی که حداقل برابر اندازه رنج خود است را تعقیب کنم. به این ترتیب می توانم نسبت پاداش به ریسک حداقل 2 به 1 را در این نوع ترید تنظیم کنم. اگر قیمت اندازه رنج را کامل کند، می توانید در نظر داشته باشید که یک بخشی از موقعیت خود را باز نگه دارید. در این صورت، می خواهید از قوانین اصلی قیمتی برای دریافت سیگنال خروج نهایی خود از معامله استفاده کنید. در زیر نحوه ترید شکست رنج بر اساس برخی از رهنمودهای ارایه شده را خواهید دید: در اینجا نمودار H4 از USD/CHF یا سوییسی را مشاهده می کنیم. تصویر مربوط به بازه زمانی آخرین هفته دسامبر 2012 و آغاز ژانویه 2013 است. دوباره، رنج با یک کانال افقی سیاه روی نمودار مشخص شده است.
دایره قرمز شکستی را از طریق سطح بالای رنج نشان می دهد. این زمانی است که ما جفت ارز USD/CHF را خریداری می کنیم. در عین حال، ما باید یک سفارش توقف ضرر در وسط رنج قرار دهیم، همانطور که در تصویر نشان داده شده است. سپس ما اندازه رنج را اندازه گیری می کنیم، که با پیکان بنفش اول نشان داده شده است و آن را به عنوان هدف حداقل خود قرار می دهیم، همانطور که با پیکان بنفش دوم نشان داده شده است. پس از شکست قوی، عمل قیمت به هدف حداقل می رسد. ما حرکت صعودی را با خط روند آبی در نمودار اندازه گیری می کنیم و می توانیم از آن نقطه ارجاع به عمل قیمت برای خروج از معامله استفاده کنیم، اگر در آن زمان هنوز بخشی از موقعیت باز داشته باشیم. ما می خواهیم معامله را به طور کامل ببندیم وقتی که عمل قیمت خط روند آبی را به سمت خط روند آبی به سمت خرسان بشکند. این استراتژی معاملاتی شکست نیز معمولاً توسط معامله گران عمل قیمت استفاده می شود و می تواند با توجه به سبک خاص معامله ی شما تنظیم شود.
اندیکاتور های مفید برای شناسایی بازارهای رنج
برخی از اندیکاتور های تکنیکال رنج که در شناسایی بازارهای مسطح مفید هستند را بررسی می کنیم. بیایید به برخی از اینها نگاهی بیندازیم: اندیکاتور حرکت جهتی میانگین (ADX) یک اندیکاتور تکنیکال است که به تمایز گرفتن روند از حرکت قیمت مسطح کمک می کند. این اندیکاتور از یک خط تکی تشکیل شده است که از 0/00 تا 75/00 نوسان می کند. اگر خط در رنج زیر 25/00 قرار داشته باشد، این نشان می دهد که احتمالاً در شرایط بازار رنج قرار داریم. وقتی مقدار ADX از زیر 25/00 به بالا عبور می کند، این نشان می دهد که قیمت احتمالاً وارد یک فاز روندی – خرسی یا گاوی – می شود. ممکن است وقتی خط ADX سطح 25/00 را با حجم معاملات افزایش یابد، وارد معامله شوید. ما باید وارد بازار شویم به سمت حرکت قیمت. دوباره، ما باید یک سفارش توقف ضرر را در وسط رنج قرار دهیم. سپس باید حداقل تا رسیدن به هدف حداقل در معامله باقی بمانیم
خلاصه ای از استراتژی بازار رنج
بازار رنج یک دوره تجمع قیمت است که عملکرد قیمت در آن حرکت جانبی را تجربه می کند. وقتی قیمت جفت ارز فارکس در حال روند نیست، گفته می شود که در حال رنج قرار دارد. به طور کلی، بازارها تقریباً دو سوم زمان را در حال رنج قرار می دهند و کمتر از یک سوم زمان را در حال روند قرار می دهند. مزایای معامله در یک بازار رنج شامل موارد زیر است:
- رنج سطوح مشخصی دارد.
- می توانید در مرحله اولیه یک روند وارد شوید وقتی قیمت فراتر از رنج شکست می خورد.
معایب معامله در بازار رنج شامل موارد زیر است:
- وقتی جفت ارز فارکس در حال رنج است، ما هیچ روندی نداریم که بتوانیم معامله کنیم و ممکن است شکست های نادرست و عملکرد قیمت خراش بخوریم.
- همچنین، عملکرد قیمت همراه با حجم معاملات کم همراه است که سنجیدن جهت بازار را دشوارتر می کند.
- تنظیم معامله شکست رنج در هنگامی رخ می دهد که عملکرد قیمت سطح بالا یا پایین رنج تجمعی را شکست می دهد.
دو استراتژی معاملاتی رنج عملکرد قیمت که معمولاً توسط معامله گران استفاده می شود عبارتند از:
- درون بازار رنج
- شکست بازار رنج
دو اندیکاتور که در شناسایی رنج های معامله کمک می کنند عبارتند از:
- اندیکاتور جهت حرکت میانگین (ADX Indicator)
- اندیکاتور باند بولینگر
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "استراتژی های معاملاتی در بازارهای رنج" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی, کسب و کار ایرانی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "استراتژی های معاملاتی در بازارهای رنج"، کلیک کنید.